Meghalt Jeff Conaway, Travolta legjobb haverja a Grease-ben

2011.05.30. 2:04

Hatvanéves korában elhunyt Jeff Conaway, aki a T-Birds banda legvagányabb tagját, Kenickie-t játszotta az 1978-as Grease című filmben. Conaway a Grease forgatása alatt hátsérülést szenvedett, akkor szokott rá a fájdalomcsillapítókra, majd a következő három évtizedben súlyos kábítószer- és alkoholproblémákkal küszködött. Május 11-én valószínűleg túladagolta magát, eszméletlenül találtak rá otthonában, a kórházba szállítása után tüdőgyulladást és szepszist kapott, mesterséges kómában tartották több mint két hétig, majd május 27-én levették a lélegeztetőgépről.

Forrás: [origo]
Jeff Conaway a Grease-ben

Conaway gyerekkora óta játszott színházban, a hatvanas években énekelt és gitározott a The 3 1/2 nevű rockzenekarban. A hetvenes évek közepén ő játszotta a Grease főszerepét a Broadway-en, de a film producerei nem tartották eléggé ismertnek, ezért a Szombat esti láz-zal korábban befutott John Travolta kapta Danny Zuko szerepét (a filmben ráadásul átadták Zukónak a Greased Lightning című dalt, amit a színpadi verzióban Kenickie énekelt).

A Grease sikere után Conaway szerepelt a Taxi című népszerű tévésorozatban, de drogproblémái miatt három évad után megváltak tőle. 1980-ban elvette feleségül Olivia Newton-John nővérét, Ronát (1985-ben váltak el), számos tévésorozatban játszott, de igazán jelentős szerepet csak a kilencvenes évek közepén kapott a Babylon 5 című sci-fi sorozatban, amelyben négy évig játszotta Zack Allen biztonsági tisztet. 2008-ban a Celebrity Rehab című valóságshow-ban nyilvánosan vállalta kokain-, alkohol- és gyógyszerfüggőségét.