Meghalt Maurice Garrel színész

2011.06.06. 14:53

Szombaton, 88 éves korában elhunyt Maurice Garrel francia színész, a neves filmrendező Philippe Garrel édesapja, Esther és Louis Garrel színészek nagyapja.

Forrás: SPI
Maurice Garrel az 1970-es La Maison des Bories című filmben

52 éves színészi karrierje során több mint százhúsz tévé- és mozifilmben szerepelt, olyan ismert rendezőkkel dolgozott együtt, mint François Truffaut (A bársonyos bőr), Jacques Rivette (Merry-Go-Round), Claude Lelouch (Edith és Marcel), Claude Chabrol (Nada), Patrice Chéreau (Son frere) és Claude Sautet (Dermedt szív).

Kétszer jelölték César-díjra a legjobb mellékszereplő kategóriában: az 1990-es A titokzatos lány című filmért, valamint 2005-ben a Ha te nem lennél-ért. Aki látta az utóbbi filmet, sosem felejti el Garrel elsöprő monológját, amelyben arról beszél, hogy sosem szerette a lányát.

Forrás: SPI
Maurice Garrel és Arnaud Desplechin rendező a Ha te nem lennél forgatásán

Fia, Philippe is számos filmben (Sauvage innocence, Le coeur fantőme, Liberté, la nuit, Un ange passe) alkalmazta, utolsó közös munkájuk a Szabályos szeretők volt 2005-ben, amelyben együtt játszott unokájával, Louis-val, ahogy a Színésznők című 2007-es vígjátékban is, amit Valeria Bruni-Tedeschi (Louis élettársa) rendezett.