Másfél hónappal azután, hogy Arnold Schwarzenegger és felesége különköltöztek, Maria Shriver beadta a válókeresetet - jelentette a TMZ. A pár 1986. április 26-án házasosodott össze, Shriver kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva indította el a válást. Shriver ügyvédje Laura Wasser, aki olyan sztárok válását intézte, mint Angelina Jolie, Mariah Carey, Kiefer Sutherland és Britney Spears.

Forrás: AFP
Arnold Schwarzenegger és felesége Maria Shriver

Kalifornia volt kormányzója és felesége május elején jelentette be, hogy különválnak, majd egy héttel később kiderült, hogy tízenhárom évvel korábban Schwarzenegger viszonyt folytatott a bejárónővel, és született egy közös gyerekük.

Félrelépését idén januárban vallotta be feleségének: "Elmondtam, mi is történt egy évtizeddel ezelőtt" - nyilatkozott később Schwarzenegger. "Megértem és elfogadom a családom és a barátaim haragját és csalódottságát. Amit tettem, arra nincs mentség, és teljes mértékben vállalom a felelősséget minden sérelemért, amit okoztam. Bocsánatot kértem Mariától, a gyermekeimtől és a családomtól is. Nagyon sajnálom, ami történt."

Schwarzenegger és felesége nem kötött házassági szerződést, tehát a kaliforniai törvények alapján a feleséget megilleti a házasságkötés napjától közösen szerzett minden vagyon fele. A pár vagyonát 200-400 millió dollárra becsülik, így a válással Shriver markát kilencjegyű összeg ütheti.

Az öt legdrágább hollywoodi válás:

1. Steven Spielberg és Amy Irving: 100 millió dollár
2. Harrison Ford és Melissa Mathison: 85 millió dollár
3. Kevin Costner és Cindy Silva: 80 millió dollár
4. Madonna és Guy Ritchie: 76 millió dollár
5. James Cameron és Linda Hamilton: 50 millió dollár