Peter Jackson két A hobbit-filmjének forgatása összesen 254 napot vesz igénybe. Mivel ezt szinte lehetetlen lenne egyhuzamban lenyomni, a forgatást három nagy blokkra bontották, melyek közül júniusban ért véget az első. Ennek örömére Jacksonék kiraktak a netre egy újabb forgatási videót (itt nézheted meg az első videót), amiben mindenki elmondja, hogy mit csinál majd a szeptemberig tartó szünetben.

 

Míg a legtöbben nyaralnak, Jackson tovább dolgozik: vágja a már leforgatott részeket és előkészíti a következő etapot. Andy Serkisnek is csak egy kis pihenő jut a családjával, mert A hobbit-filmekben nem csak Gollam megformálásával vesz részt, hanem second unit rendezőként is. A videó második felében már azt látjuk, hogy Jackson és munkatársai Új-Zéland távoli, mesés helyein barangolnak, helyszíneket keresve a forgatás második, javarészt nem stúdióban, hanem igazi helyszíneken zajló szakaszához. Az első A hobbit-ot 2012. december 13-án mutatják be a magyar mozikban.

És még két törpfotó: az elsőn Nori (Jed Brophy), Ori (Adam Brown) és Dori (Mark Hadlow) látható, a másodikon Oin (John Callen) és Gloin (Peter Hambleton) pózol nekünk.

Forrás: theplaylist