A szépfiú rendet tesz a Marson - előzetes

2011.07.14. 19:12

Befutott a John Carter című nagyszabású kalandfilm magyar szinkronos előzetese. A Tarzan-könyveket is jegyző Edgar Rice Burroughs Mars-ciklusának első kötetéből készült film főhőse egy John Carter nevű háborús veterán, aki egyszer csak a Marson találja magát egy csapat zöld űrlény és egy szépséges hercegnő társaságában. A filmet Andrew Stanton (Némó nyomában, WALL·E) rendezi, akinek ez lesz az első élőszereplős munkája. Az előzetes aláfestéseként Peter Gabriel énekli az Arcade Fire My Body Is A Cage című számát, tehát a hidegrázás garantált.


A címszerepet Taylor Kitsch (Friday night lights - Tiszta szívvel foci) játssza, a hercegnő pedig Lynn Collins lesz, aki a pechesebbeknek az X-Men-kezdetek: Farkas-ból lehet ismerős, a szerencsésebbeknek pedig a True Blood tévésorozat korai epizódjaiból. Az ízelítőben rajtuk kívül nem tűnik fel ismert színész, pedig a filmben szerepel még Samantha Morton, Willem Dafoe, Dominic West, Mark Strong és Bryan Cranston is. A John Carter 2012. március 8-án jön a magyar mozikba.

Forrás: Fórum Hungary
Lynn Collins a John Carter című filmben

A John Carter-könyveket először animációs formában próbáltak megfilmesíteni még 1935-ben, de az MGM stúdió több hónapnyi munka után lefújta a projektet. Az ötvenes években Ray Harryhausen kacérkodott egy Carter-film gondolatával, majd a nyolcvanas években Andy Vajnához és Mario Kassarhoz kerültek a jogok. Vajnáék változatában Tom Cruise lett volna a főszereplő, és John McTiernan a rendező, azonban hamar kiderült, hogy a digitális technika még nem tart azon a szinten, hogy méltó módon filmre lehessen vinni Burroughs vízióját. A kétezres években előbb Robert Rodriguez (Sin City), majd Jon Favreau (A Vasember) jutott el a megvalósítás különböző fázisáig, de végül mindketten letettek a tervükről, és így kötött ki végül a projekt 2007-ben a Disney-nél.

----------

Elkezdtünk gusztustalanul nyomulni a Facebookon is. Lájkolj minket, hogy minél több lájkolónk legyen!