Korábban már lelkendeztünk, hogy hihetetlenül erős lesz az idei velencei filmfesztivál felhozatala, és ha egy szépséghibája van a válogatásnak, akkor az az, hogy nem került be egy magyar film se (más kérdés, hogy ugyan mi kerülhetett volna be, amikor nem készülnek magyar filmek). A filmfesztivál honlapját bogarászva azonban ráakadtunk egy magyar vonatkozásra: a kortárs olasz filmeket bemutató Controcampo italiano szekcióban vetíteni fogják a Maternity Blues című filmet, amelynek Osvárt Andrea az egyik főszereplője. Sajnos tartalomleírást nem találtunk a filmhez, de az előzetes alapján úgy tűnik, hogy egy csapat szülés utáni depresszióval küszködő nőről szól, akik egy szanatóriumban próbálnak feldolgozni valami traumát (talán azt, hogy elvesztették vagy neadjisten meggyilkolták a gyereküket).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=NlsetP9ZCDyDzD4P
A Maternity Blues előzetese

Az előzetesen kívül az alábbi olasz nyelvű részletet is meg lehet nézni a filmből. Nem teljesen világos a szövegkörnyezetből, hogy mi a szituáció, de az anyaságról van szó, és Osvárt Andrea azt mondja, hogy az anyja mondta neki, hogy amikor megszületik a gyereke, akkor természetes lesz a helyzet, de nem volt az. Aztán mindenki azt mondja, hogy nem hibáztat senkit azért, amit tett, csak Osvárt mondja, hogy kivéve önmagát. A Maternity Blues című filmet szeptember 7-én mutatják be a velencei filmfesztiválon.


KIEGÉSZÍTÉS (08/03 | 20:57): Elértük Osvárt Andreát, aki elmesélte, hogy pontosan miről szól a film: "A négy hölgy mindegyike másképp, de ugyanazért a bűnért fizet ebben a különleges (valóban létező) intézményben: a gyermekgyilkosságért. Igen, anyák, akik saját maguk végeztek a gyerekeikkel. Ki véletlenül, ki egy sötét pillanatban, ki szándékosan, van aki eutanáziából, vagy a körülményeik miatt. Nagyon szép film. nem ítélkezik, csak bepillantást enged ezeknek az anyáknak az intézményen belüli életébe, így nem annyira gyilkosoknak, hanem inkább áldozatoknak tűnhetnek..."

----------

Nyomulunk a Facebookon is. Lájkolj minket, hogy minél több lájkolónk legyen!