Meghalt Anthony Quinn fia

2011.08.08. 11:52

Pénteken 48 éves korában elhunyt Francesco Quinn színész, az Oscar-díjas Anthony Quinn hatodik legidősebb gyereke. A Variety híre szerint Francesco Quinn a tízéves kisfiával kocogott Malibuban, amikor szívrohamot kapott és összeesett. A mentők öt perccel később kiértek a helyszínre, de nem tudtak segíteni rajta.

Forrás: AFP
Francesco Quinn és felesége Valentina Castellani-Quinn idén januárban

Francesco Quinn legismertebb alakítását A szakasz című 1986-os háborús filmben nyújtotta, amelyben ő volt Rhah, a katona, aki meggyőzte Barnes őrmestert (Tom Berenger), hogy nem jó ötlet megkéselni Chris közlegényt (Charlie Sheen). A szakasz Fülöp-szigeteki forgatása alatt Quinn összekapott Willem Dafoe-val, a vita verekedésbe torkollott, és emiatt sokan balhés színészként könyvelték el Hollywoodban.

Francesco Quinn említett jelenete A szakasz című filmben

Háromszor játszott együtt édesapjával: az 1988-as Stradivari című filmben, 1993-ban az A Star for Two című romantikus drámában, és Az öreg halász és a tenger 1990-es tévéfilm verziójában. Az utóbbi két filmben édesapja figurájának fiatalkori verzióját alakította. Számos tévésorozatban (J.A.G. - Becsületbeli ügyek, Kemény zsaruk, 24, Gyilkos elmék, Vészhelyzet, Miami helyszínelők), és számtalan csak DVD-n megjelenő akciófilmben szerepelt (Michael Madsennel három közös filmje is volt), a Transformers 3-ban ő szolgáltatta a Dino nevű robot hangját (a magyar hangja Schneider Zoltán volt).