A francia lány a Harry Potter-filmekből a Corvintetőn ugrált

Vágólapra másolva!
Francia szépség, aki beházasodott a Weasley családba, ujja köré csavarta Colin Farrellt, mostanában pedig budapesti szórakozóhelyeken lehet elcsípni. Bemutatjuk az elragadó Clémence Poésyt.
Vágólapra másolva!

1. Clémence Poésy 1982-ben Clémence Guichard néven született Párizs mellett, de később lecserélte színész-színházigazgató apja nevét anyjáéra (aki tanárnő), mert szerinte a Poésy jobban cseng. Szülei gyerekkorában tiltották neki és húgának a tévézést, helyette színházba és moziba vitték őket, ami nem maradt nyom nélkül: nemcsak Clémence, hanem húga, Maelle is színésznő lett.

Forrás: Fórum Hungary
Clémence Poésy az Erőszakik-ban

2. Első filmszerepei közül kettőben is vállalt félmeztelen jelenetet (Olga nyara, Isten hozta Rozeséknál), amit aztán nagyon megbánt, különösen, mert azóta is tele ezekkel a videókkal az internet. Már jó pár francia filmben játszott, amikor kiválasztották Fleur Delacour szerepére a Harry Potter-be, de azt mondja, igazából hazájában is a Potter-szerep miatt figyeltek fel rá. A Tűz Serlegé-ben tűnt fel először, mint a Trimágus Tusa egyik versenyzője, aztán összejött Bill Weasley-vel, és a dupla fináléban tért vissza, ahol hozzá is ment Billhez, bár a lagzijukat csúnyán szétverték a halálfalók. Lazán fogja fel, hogy részese lehetett a Potter-univerzumnak: mivel ő csak három filmben szerepelt, neki ez "egy volt a sok élmény közül", és nem siratja a véget ért sorozatot. Emma Watsonnal viszont összebarátkozott, és időnként együtt járnak divatbemutatókra.

Forrás: InterCom
Clémence Poésy a Harry Potter és a Tűz Serlegé-ben

3. Azok, akiket hidegen hagy a varázslótanonc, leginkább az Erőszakik-ból ismerhetik. A fekete komédiában egy Chloe nevű lányt alakít, aki szépségével könnyedén elcsavarja a bérgyilkos Colin Farrell fejét, viszont kiderül, hogy egyáltalán nem olyan ártatlan, amilyennek első pillantásra tűnt: a filmforgatáson dolgozó lány fő bevételi forrása, hogy keménydroggal látja el a stábtagokat, akik neki köszönhetően ketamintól elszállva rohangálnak a városban. És ha már a Chloe névnél tartunk: a modellként is dolgozó Clémence évek óta a Chloe-divatház parfümjének az arca, amit nagyon megbecsül, mert ennek köszönheti, hogy két filmszerep közt nem kell más munkát vállalnia a megélhetésért. Ebben, az egyik fotózás alkalmával készült werkfilmben bájosan bevallja, hogy az életben inkább az egyszerű ruhákat szereti.

Forrás: Fórum Hungary
Clémence Poésy és Colin Farrell az Erőszakik-ban

4. Éppenséggel még nem kellett elvinnie a hátán angol nyelvű filmet, de azért kisebb szerepekkel most már rendszeresen megtalálják. A 127 órá-ban Aron Ralston (James Franco) fájdalmasan vágyakozik utána, amikor felbukkan a vízióiban, mint az elszalasztott szőke szépség, aki olyan szexisen és kedvesen ránevetett a hóviharban. A pletykafészek-ben pedig megmentette a meglőtt Chuck Bass életét, és ártatlanságával és jóságával még arra is képes volt, hogy meglágyítsa a pokolfajzat szívét. Persze a románc néhány epizód után Blair mesterkedése miatt véget ért, hiszen a jótündéreknek nincs helyük az Upper East Side-on.

Forrás: AFP
Leighton Meester és Clémence Poésy A pletykafészek forgatásán

5. Clémence már hetek óta Magyarországon tartózkodik: a Birdsong című első világháborús filmet forgatja itt most péntekig. A Philip Martin rendezte filmben Eddie Redmayne-nel szerelmespárt alakítanak, akiket szenvedélyes viszony fűz egymáshoz, de a háború viszontagságai közéjük állnak. Tipp azoknak, akik szeretnének összefutni Clémence-szal: pár hete kiszúrtuk, ahogy csinos fehér csipkeruhában feltűnést keltett a Fogasházban, és még aznap éjjel a Corvintetőn is láttuk ugrálni.