Lars von Trier nem áll többé a sajtó elé

2011.08.10. 15:51

Lars von Trier a Libération nevű francia lapnak adott szerdai interjújában beszélt arról, hogy a cannes-i botrányára, a Hitler iránti szimpátiájáról szóló kijelentéseit követő kitiltására való tekintettel nem ad többé sajtótájékoztatót. "Kész, vége. Úgy teszek majd, mint Terrence Malick, csöndben maradok" - utalt amerikai kollegájára, aki sajtótájékoztatón soha nem jelenik meg, és interjúkat sem ad. "Semmi sem indokolja, hogy csak őt illesse meg ez a kiváltság" - jegyezte meg Lars von Trier.

Forrás: AFP
Lars von Trier a cannes-i sajtótájékoztató előtt idén májusban

A dán rendező balul sikerült cannes-i sajtótájékoztatójára utalva felidézte, hogy Gilles Jacob fesztiválelnök kérésére állt a sajtó elé, de egyáltalán nem volt felkészült. "Pánikba estem, idióta dolgokat mondtam" - fogalmazott a lapnak. Hozzátette azonban, hogy "tízszer is bocsánatot kért".

Lars von Triert kitiltották a fesztiválról, Melankólia (kritikánk) című filmje női főszereplőjét, Kirsten Dunst azonban a botrány ellenére a legjobb női főszereplőnek járó díjjal jutalmazták. A Melankólá-t október 27-től vetítik a magyar mozik.