Michel Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása) még májusban beszélt a New York Times-nak arról, hogy Audrey Tautou-val forgatna filmet, és azt is elmesélte, hogy a színésznőt egy kis animációval vette rá  a közös munkára, amelyben virággal a kezében repdesett az égen. Akkor Gondry nem árulta el, hogy milyen projektről van szó, de ma Tautou ügynöke közölte az AFP hírügynökséggel, hogy Boris Vian Tajtékos napok című kultuszkönyvének feldolgozását fogják elkészíteni, és Tautou mellett Romain Duris is szerepel majd a filmben.

Forrás: Budapest Film
Romain Duris és Audrey Tautou a Még mindig lakótársat keresünk című 2005-ös filmben

A sokak által minden idők legjobb szerelmesregényének tartott Tajtékos napok két fiatal, Chloé és Colin kapcsolatának történetét meséli el. "A világot önfeledten habzsoló pár szerelmi történetében az abszurditás humorával, kiapadhatatlanul változatos őrültségeivel támadja a hamis értékek, a pózokkal teli sznobizmus konzerválóit úgy, hogy a meglepő szófordulatok, szinesztéziák, szürrealista helyzetek mögött azért mégiscsak az alapvető emberi érzések görgetik a szerelmi történet cselekményét" - jellemezték a regényt a magyar kiadás borítóján.

A Tajtékos napok-at eddig kétszer filmesítették meg: 1968-ban Marie-France Pisier-vel és Sami Freyjel készült belőle francia film, valamint 2001-ben Chloé címmel egy japán verzió, amelyet a berlini filmfesztivál versenyprogramjában mutattak be.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4CPOxlNwg8qy6dUu
Részlet a Tajtékos napok 1968-as filmváltozatából

Bár a regényben nincs specifikálva a főszereplő szerelmespár kora, mi mindig úgy képzeltük, hogy Chloé és Colin a húszas éveinek elején járhat, ezért meglepő, hogy a harmincöt éves Tautou és a harminchét éves Romain Duris játszhatja ezeket a szerepeket (a '68-as filmverzióban 24 és 31 évesek voltak a főhősök). Tautou és Duris korábban a Lakótársat keresünk két részében is együtt játszott, a Tajtékos napok forgatása 2012. márciusában kezdődne.

Olvasnivaló: "Nem tartom tehernek Amélie-t" - interjúnk Audrey Tautou-val