A pedofília Hollywood legnagyobb problémája az egykori gyereksztár szerint

2011.08.15. 16:08

Corey Feldman, a 80-as évek népszerű gyereksztárja az ABC News Nightline című műsorában adott interjújában azt a sarkos kijelentést tette, hogy "Hollywood első számú problémája mindig is a pedofília volt. Most is az, és mindig is az lesz. Ez jelenti a legnagyobb problémát a gyerekeknek a filmiparban."

Forrás: AFP
Corey Haim és Corey Feldman az 1988-as A mazsola című filmben

Feldmant a Kincsvadászok és az Állj mellém! című filmben ismerte meg a közönség, aztán a tavaly drogtúladagolásban meghalt Corey Haimmel együtt szerepelt olyan filmekben, mint az Elveszett fiúk, A mazsola és az Álom, édes álom. A sajtó a 80-as években rendszeresen "A két Corey"-ként utalt rájuk. Feldman egy korábbi interjúban már elmondta, hogy egykori asszisztense molesztálta őt, most pedig kijelentette, hogy Haim halálában is szerepet játszott a szexuális bántalmazás. "Egy ember tehet Corey Haim haláláról, és az az ember egy hollywoodi mogul. Azt az embert le kell leplezni, de ezt én sajnos nem tehetem meg" - mondta. Szerinte Haim függősége a "démonjaival való birkózás" következménye és az egykori traumák tünete volt.

A színész elmondta, hogy a "szereposztó dívány" a gyerekszínészeknél is létezett, és hogy "tizennégy éves koromban pedofilok vettek körül, és nem is tudtam róla. Csak később lettem elég idős hozzá, hogy rájöjjek, mik ezek az emberek, és mit akarnak." Feldman szerint "sok nagyon-nagyon beteg ember" van a filmiparban, akik "olyan régóta megússzák ezeket a dolgokat, hogy azt hiszik magukról, a törvény felett állnak. Ennek meg kell változnia."

Forrás: AFP
Corey Feldman és Corey Haim 2007-ben

Feldman és Haim főszereplésével, A két Corey címmel 2007-ben valóságshow indult, amely azonban a második évaddal véget ért, mert Feldman nem volt hajlandó együtt dolgozni a drogfüggő Haimmel. A bántalmazás témája a műsorban is előkerült: Haim felelősségre vonta Feldmant, amiért "engedte", hogy Haimet tizennégy éves korában megerőszakolják, mire Feldman azzal vágott vissza, hogy Haim se tett semmit, amikor őt molesztálták.