Daniel Craig űrlényre vadászik, Catherine Deneuve-ből kibújik az istennő

Vágólapra másolva!
Daniel Craig és Harrison Ford szembeszáll az űrlényekkel, a hupikék törpikék feje tetejére állítják New Yorkot, Catherine Deneuve elnyomott feleségből átvedlik istennővé, egy iráni házasság a tönk szélére kerül a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Cowboyok és űrlények / Cowboys & Aliens - 2011

Miről szól? Egy amnéziás idegen keveredik egy sivatagi városkába. A helyiek nem fogadják valami kedvesen, de amikor űrlények kezdik elrabolni a szeretteiket, kénytelenek szövetkezni vele.


Ki a rendező?
Két Vasember után Jon Favreau megpróbálkozott egy űrlényes westernnel.

Kik a szereplők? A furcsa idegent Daniel "James Bond" Craig alakítja, a városka keménykezű vezetőjét Harrison Ford játssza. Olivia Wilde (Tron: Örökség) titokzatos kulcsszereplőként bukkan fel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy filmben beérik a következőkkel: cowboyok, űrlények, Daniel Craig, Harrison Ford.

* * *

Hupikék törpikék / The Smurfs - 2011

Miről szól? Hókuszpók kiüldözi a törpöket Aprajafalváról, akik váratlanul New Yorkban találják magukat.

Ki a rendező? Raja Gosnell, aki olyan műremekekért felelős, mint a Reszkessetek betörők 3 és a Gagyi mami.

Kik a szereplők? Az animált kékségek mellett Hank Azariát láthatjuk Hókuszpók szerepében, az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonja, Neil Patrick Harris pedig egy New York-i, aki nem repes az örömtől, amikor a lakását elárasztják a törpök.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem félnek kellemes gyerekkori emlékeiket lerombolni a lebutított, 3D-sített törpikékkel.

* * *

Nader és Simin - egy elválás története / Jodaeiye Nader az Simin - 2011

Miről szól? Simin külföldre akar költözni Iránból, hogy lányának jobb jövőt biztosíthasson, férje, Nader azonban maradni akar. Amikor Simin elköltözik az anyjához, Nader kénytelen felvenni egy alkalmazottat beteg apja gondozására, de egy tragikus eset bonyolult dilemmákhoz és hazugságokhoz vezet.

Ki a rendező? Az idei Berlinale Arany Medve-díját és két színészi díját is elnyerő filmet Asghar Farhadi rendezte, aki a Csodálatos város-t is az Elly történeté-t is csinálta.

Kik a szereplők? Nadert Peyman Mooadi alakítja, aki az Elly történeté-ben is szerepelt, Simint Leila Hatami játssza, aki a Leila című filmből lehet ismerős.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az olyan árnyalt drámákat, amikben nincsenek negatív és pozitív hősök.

* * *

Született feleség / Potiche - 2010

Miről szól? A 70-es évek Franciaországában vagyunk: Suzanne a férje árnyékában él, aki egy esernyőgyárat igazgat. Amikor sztrájk tör ki, a férfi egészsége megroggyan, és Suzanne veszi át az irányítást, meglepő sikerrel. Suzanne segítségül hívja a polgármestert, Maurice-t is, akivel egykor viszonya volt.

Ki a rendező? A herointúladagolással induló Menedék után Francois Ozon visszatért a 8 nő-t idéző könnyedebb hangvételhez.

Kik a szereplők? Suzanne-t a még mindig csodás Catherine Deneuve alakítja, férjét Fabrice Luchini (Intim vallomások, Moliere) játssza. Maurice-t Gérard Depardieu formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnék száz percen keresztül élvezni Deneuve örömjátékát.