A szerdán induló velencei filmfesztiválra plakáttal felszerelkezve érkezik George Clooney, Colin Firth és Osvárt Andrea filmje is. Megkértük Kenczler Mártont, a legtehetségesebb hazai filmplakát-tervezőt, értékelje szakmai szemmel a Velencében pár nap múlva debütáló filmekhez készült posztereket. Keira Knightley fejére másznak a férfiak, Monica Bellucci felismerhetetlenül kiélt, a fess Ryan Gosling George Clooney-ba megy át, Roman Polanski plakáttervezője pedig szégyentelenül Andy Warholtól nyúl. A legnagyobb király már megint Todd Solondz.

Carnage

Elcsépelt grafikai megoldás. Nem véletlenül. Működik látványra, a filmről azonban nem sokat árul el. Ki lehet tenni nappaliba a színek miatt, egy IKEA-s kép helyett jobb megoldás.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Jó az ötlet, de a plakát mégsem látványos. Utcán nem működik, újságban annál inkább. Tipo semmilyen, ebben az ötletben ez benne maradt. El nem rontja, de majdnem.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Poulet aux prunes

Szeretem a rajzos plakátokat, ez is tetszik, de mégsem áll össze rendesen. Tipo illik rá, de az elrendezés lehetne tisztább. Nyilvan itt sincs pénz illusztrátorra és tervező grafikusra egyszerre.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Un été brulant

Egy film, amiben Monica Bellucci szerepel, ennél többet érdemel. Tökéletes francia filmplakát amúgy, eltéveszthetetlen utcán és újságban is. Nekem hiányzik róla Alain Delon. Legfőbb erőssége, hogy jól mutat az ágyad felett, ha nincs bejelentett munkahelyed.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

The Ides of March

Egyszeri poén, valószínűleg a film sem korszakalkotó. Minden a helyén, tisztességesen összerakták.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

A Dangerous Method

Többször is A Dangerous MIND-nak olvastam az egyszerű, de erős képi megoldás miatt. Az sem biztos, hogy messze jár ez az igazságtól.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Texas Killing Fields

Ez ronda.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Moth Diaries

Fura angol formátum. Jó plakát, valószínűleg pont olyan, mint maga a film, úgy érzem, értem mit akarnak mondani (a filmet nem láttam). Nagyon jó szín, passzol a címhez szerintem. Nem nézném meg, de csak azért, mert ritkán nézek véres arcú lányokat a moziban.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Dark Horse

Tökéletes.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Toutes nos envies

Átlagos kompozíció, milliószor elsütötték már, ritkán sikerül jól. Fura helyen van a tipo, és nem tűnik szándékosnak a hiba. Ezt látom elsőre. de a plakát nagyon nyugtalan, és ha jobban megnézem az arcokat, ez akár indokolt is lehetne. Jobban rá lehetett volna játszani, ha ez volt a cél. Utcán észre sem veszem, a PestiEstben is átlapozom.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Shame

Klisé, ezért működik. Szeretem, ha egy kifejező részlettel dolgozik egy plakát. Viszont kis kereséssel találnánk legalább még tíz ugyanilyet.

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Maternity Blues

Ház a tónál .

Forrás: Biennale 2011

+ + +

Café de flore

Érdekes fotó, tetszik. elnézegetem. A tálalás nem szép. Fura a kontraszt a fotó tartalma és a modern, már-már futurisztikus tipo és fényelés között, de a filmet nem láttam, nem tudom, találó-e. Utcan ez sem működik. Egyébként is miért van ott a Safari ikonja?

Forrás: Biennale 2011