Banderas perverz operációja, Mel Gibson bizarr gyógyulása - premierek

Vágólapra másolva!
Pedro Almodóvar humoros horrorral szórakoztat minket, a szétesett Mel Gibsonnak hód segít, egy lány a normandiai partoknál próbálja navigálni az életét, a halál ötödször is lesújt az amerikai fiatalokra a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

A bőr, amelyben élek / La piel que habito - 2011

Miről szól? Egy megszállott sebész ellenálló, mesterséges bőr megalkotásán dolgozik. Kísérleteit a házában fogva tartott titokzatos nőn végzi.

Ki a rendező? A Tarantula című krimiregényt Pedro Almodóvar filmesítette meg, akitől legutóbb a Megtört ölélések-et láthattuk.

Kik a szereplők? A sebészt Antonio Banderas alakítja, aki anno Almodóvar filmjeivel (pl. A szenvedélyek labirintusa, Kötözz meg és ölelj!) lett ismert, de már húsz éve nem dolgoztak együtt. Foglya Elena Anaya (A szex és Lucia, Van Helsing), házvezetőnője Marisa Paredes (Mindent anyámról). A fiatal Jan Cornet (Fivérem vétkei) kulcsszerepben mutatkozik be.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem várnak se rémületes horrort, se igazi lélektani mélységet, csak lubickolni szeretnének egy kicsit Almodóvar színpompás, eszelős világában.

Mit mondunk még a filmről? Banderas és Almodóvar újra együtt! Plusz tigrisszerkós szatír, szúnyogálló mesterséges bőr és fogvatartott bombanő - vajon lehet nem szeretni A bőr, amelyben élek-et? Kritikusunk utálja magát érte, de neki odaadó Almodóvar-rajongóként sem sikerült. Olvasd el kritikánkat!

* * *

A hódkóros / The Beaver - 2011

Miről szól? Walter Black depressziója a karrierjét, a családi életét és saját magát is fenyegeti. Egy nap viszont kikukáz egy kézre húzható hódbábot, aminek a segítségével újra elkezd kommunikálni a környezetével.

Ki a rendező? Jodie Foster, akinek ez már a harmadik rendezése (Más, mint a többiek, Szédült hétvége).

Kik a szereplők? Waltert Mel Gibson alakítja egy némileg önéletrajzinak tűnő szerepben, feleségét maga Jodie Foster játssza. Nagyobbik fiuk Anthon Yelchin (Star Trek, Terminátor: Megváltás), a lány pedig, akit a srác kinéz magának, Jennifer Lawrence, akit nemsokára Az éhezők viadalá-ban láthatunk.

Kinek ajánljuk? A legvégére átmegy nyálasba, de ezt leszámítva még Hollywood-szkeptikusoknak is ajánlhatóan kellemes.

* * *

Angele és Tony / Angele et Tony - 2010

Miről szól? Angele egy zűrös életet élő nő, aki nemrég szabadult a börtönből, és azért harcol, hogy kisfiát nála helyezzék el. Közben hirdetés útján megismerkedik Tonyval, a halásszal, akihez talán lenne esélye közel kerülni.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Alix Delaporte.

Kik a szereplők? Angele-t a varázslatos Clotilde Hesme alakítja, aki A provence-i fűszeres-ből (esetleg a Szabályos szeretők-ből vagy a Szerelmesdalok-ból) lehet ismerős, Tonyt Grégory Gadebois (A három testőr visszatér) játssza, aki még nem sok olyan filmben szerepelt, amit bemutattak nálunk.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket lenyűgöz ez a szempár.

* * *

Végső állomás 5 / Final Destination 5 - 2011

Miről szól? Az ötödik részben egy függőhíd-baleset túlélői próbálnak menekülni a Halál elől, kevés sikerrel.

Ki a rendező? Steven Quale, akinek ez az első nagyjátékfilmje, de tévéfilmet már csinált, valamint társrendezője volt James Cameron A mélység szülöttei című természetfilmjének.

Kik a szereplők? Többségükkel nem töltünk annyi időt, hogy megtanuljuk a nevüket, de az illendőség kedvéért kiemeljük Nicholas D'Agostót (Hősök), akinek a többiek a baleset túlélését köszönhetik.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik még mindig nem unják nézni az újabb és újabb bizarr halálnemeket, lehetőleg 3D-ben.