A Deadline blog meglepő hírt közölt: Mel Gibson az i. e. 2. században élt zsidó harcosról, Júdás Makkabeusról csinál filmet a Warner Bros. égisze alatt Joe Eszterhas forgatókönyvéből. A film első blikkre egy szerencsétlen PR-hadműveletnek tűnik Gibson jó hírneve visszaállítása érdekében. Mint ismeretes a színész-rendező 2006-ban részegen antiszemita kirohanást intézett egy rendőr ellen, tavaly pedig olyan hangfelvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken volt élettársát tettlegességgel fenyegeti, és rasszista megjegyzésekkel fűszerezve szidalmazza.

Forrás: AFP
Mel Gibson

Ugyanakkor a fivéreivel a görögök ellen harcoló Júdás Makkabeus véres története nagyon is Gibson profiljába vág, aki A Passió-val és az Apocalyptó-val már bizonyította vonzalmát a történelmi témák brutális feldolgozása iránt, és a Deadline blog megjegyzi, hogy már évekkel ezelőtt is felmerült a film ötlete. A Passió és az Apocalypto független filmek voltak, ezt viszont a Warner pénzeli, akik a Deadline szerint remélik, hogy Gibson megint olyan aranytojást tojó tyúkká válhat, mint a Halálos fegyver-sorozat idején volt.

Joe Eszterhas részvétele is érdekes: az Elemi ösztön írója a 90-es évek közepétől nem dolgozott Hollywoodban, de nemrég adtunk róla hírt, hogy visszatérését tervezi egy Lust című erotikus thrillerrel. Ez a filmterv továbbra is napirenden van. Eszterhas, akinek a családja a második világháború idején menekült el Magyarországról, írta a Music Box című film forgatókönyvét is, amiben Jessica Lange magyar apját vádolják meg háborús bűnök elkövetésével.