A Hollywood Reporter híre szerint prominens zsidó vezetők máris tiltakoznak Mel Gibson Júdás Makkabeusról szóló filmterve ellen. Abraham Foxman, a Rágalmazásellenes Liga vezetője - aki korábban már szót emelt Gibson A passió-ja ellen is, amelyet antiszemitának tart - a lapnak eljuttatott nyilatkozatában azt írja, hogy "Júdás Makkabeus jobbat érdemel. Ő a zsidó nép, illetve a vallási szabadságért folytatott küzdelem egyetemes hőse. Felháborító lenne, ha pont egy olyan ember mesélné el a történetét, aki nem tiszteli mások hitét."

Marvin Hier rabbi, a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Múzeum alapítója és vezetője is erősen kritizálja a filmtervet: "Mel Gibson csakis ellenséges érzületet és tiszteletlenséget mutatott eddig a zsidókkal szemben. ... Őt választani egy Júdás Makkabeus-film rendezőjének vagy főszereplőjének olyan, mintha Madoffot tennék meg a tőzsdefelügyelet vezetőjének, vagy mintha egy neonáci játszaná el Martin Luther Kinget. Ez egyszerűen sértő a zsidókra nézve." Hier úgy véli, hogy "mindenki megérdemel egy második esélyt, ez kétségtelen", ugyanakkor nehezményezi, hogy Gibson eddig semmi jelét nem adta, hogy megpróbálná jóvátenni korábbi antiszemita kijelentéseit.

Arról eddig egyébként nem érkezett hír, hogy Gibson maga játszaná el Júdás Makkabeust, valószínűleg csak rendezői feladatot vállalna a filmben.