Közlekedési balesetben életét vesztette Huszár Zsolt, az Új Színház negyvenéves színésze. Huszárt szombat hajnali negyed ötkor biciklizés közben a Dohány utca és a Károly körút sarkánál gázolta el a 41-es villamos. A BRFK sajtóügyeletese, Sas Oszkár az [origo] érdeklődésére annyit közölt a balesettel kapcsolatban, hogy "egy negyvenéves férfi tisztázatlan körülmények között a kocsiszínből érkező villamos alá került és a helyszínen életét vesztette".


Huszár Zsolt nem járt a színművészetire, 1995-ben alapító tagja volt a Krétakör társulatnak, játszott Kecskeméten, Debrecenben és Tatabányán, 2003-ban szerződött a budapesti Új Színházhoz.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ks4MkhDoMZdpxLOi
A 24 éves Huszár Zsolt krétával rajzol egy kört a Krétakör Teatro Godot - Ugyanakkor. Ugyanott. című 1995-ös előadásában

Az elmúlt évadban anyaszínházában hat előadásban (Bethlen, Édentől keletre, A Grönholm-módszer, Keleti Pu., Szonya, Virágos kert) is szerepelt, valamint a Stúdió K Jelenetek a vidéki életből című Ványa bácsi-feldolgozásában (kritika).

Forrás: Új Színház
Száraz Dénes, Gáspár Sándor és Huszár Zsolt az Édentől keletre című előadásban

Az Új Színház honlapján így emlékeznek meg Huszár Zsoltról: "Nemrég kapta barátaitól a biciklit. A negyvenedik születésnapjára. Majd kicsattant az életerőtől. Őserő volt benne, sohasem fáradt. Néha meg lehetett őrülni a makacsságától, de közben ellenállhatatlan szeretet is áradt belőle. És fantasztikus humora volt. (Csak ez a "volt" ne lenne...) Nem végzett színiiskolát - de elszántan képezte magát. Stúdiós növendékei is rajongtak érte, pedig szigorú volt velük - cserébe izgalmas, újszerű vizsgák születtek. Az előttünk álló évadban két főszerep is várta: a Coriolanus címszerepe és a Jadviga párnája férfi főszerepe. Hiányzik. Mindenkinek."

Forrás: InterCom
Dobó Kata és Huszár Zsolt a Szabadság, szerelem című filmben

Huszár szerepelt többek között a Szabadság, szerelem (kritika), a Lora (kritika), a Budakeszi fiúk és az Intim fejlövés (kritika) című filmekben, feltűnt a MAB című websorozatban, az Amber Smith együttes Introspective című számához készült videoklipben, és a Keleti Pu. tévéfilm változatában, amelyet Rudolf Péter rendezett. Sokat szinkronizált is, ő volt például a magyar hangja Bandita Billnek a Rango című animációs filmben, valamint Bella apukájának az Alkonyat-sorozatban. A Szakítópróba és a Kínai hó című rövidfilmekben Pokorny Liával játszott együtt, mindkét filmet megnézheted az alábbi videóablakokban.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=rbs7CE1p6tgzEbrn
A Szakítópróba című rövidfilm Huszár Zsolttal és Pokorny Liával

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=sagsGamM9llW01RH
Kínai hó című rövidfilm Huszár Zsolttal és Pokorny Liával