Gyöngyössy Bence (Romani Kris, Egy szoknya, egy nadrág, Egy bolond százat csinál) szeptember végétől filmet forgat Liszt Ferencről. Az Utolsó rapszódia című filmben Jordán Tamás alakítja a zongorista-zeneszerzőt, mellette Sárközi-Nagy Ilona, Söptei Andrea, Molnár Piroska és Kálloy-Molnár Péter játsszák a főbb szerepeket.

Forrás: redlemon
Sárközi-Nagy Ilona, Gyöngyössy Bence, Söptei Andrea

A film Liszt 1886-os halálát megelőző utolsó hónapjaira koncentrál, de - mint a sajtóközleményből kiderül - visszapillantások formájában megjelennek benne a zenész életének korábbi pillanatai is, valamint lesz egy 1911-ben játszódó szál is, amelyben Liszt utolsó tanítványa és szerelme emlékszik vissza a mesterre. Őt alakítja Sárközi-Nagy Ilona, akiről mi már tavaly év elején megmondtuk, hogy vásznon a helye.

A 60 millió forintos állami támogatásban részesült Utolsó rapszódia szeptember végétől forog többek közt a budapesti Ybl villában, a Festetics palotában és a péceli Ráday-kastélyban. A tervek szerint a Liszt Ferenc emlékév lezárásaként, decemberben kerül a hazai mozikba.