A legviccesebb szexjelenetek - harmadik rész (18+)

2011.09.28. 7:30

Pedro Almodóvar viccet csinál a nemi erőszakból, Jirí Menzel pecsételéssel teremt romantikus hangulatot, Christian Bale saját magára izgul, Seth Rogent a hányás sem zavarja szex közben, Charlie Sheen pedig egy komplett reggelit elkészít az aktus során. Folytatjuk legviccesebb szexjeleneteket összegyűjtő sorozatunkat. A válogatás teljesen szubjektív, és a cikk külön nem jelölt spoilereket tartalmazhat.

Cikksorozatunk első részét itt, a másodikat itt találod.

10. Szigorúan ellenőrzött vonatok (Ostre sledované vlaky, 1966)

 

Az élet egyszerre unalmas és veszélyes a második világháború idején a kis vasútállomáson, de egy igazi szoknyapecér még a legkilátástalanabb helyen is megtalálja a romantikát. Hubicka forgalmista úrnak, a női nem nagy kedvelőjének és ismerőjének például elegendő néhány hivatalos pecsétnyomó, és máris képes lázba hozni a távírász kisasszonyt az éjszakai műszak alatt. Amikor aztán az anyja meglátja a pecsétnyomokat a lány hátsóján, jó nagy balhé kerekedik a dologból.

* * *

9. Nagy durranás (Hot Shots, 1991)

 

Charlie Sheen és Valeria Golino ételközpontú szexjelenete a 9 és 1/2 hét két jelenetének paródiája: az egyikben Mickey Rourke jéggel izgatja a bekötött szemű Kim Basingert, a másikban pedig különféle ételeket etet vele. Az eredeti majdnem olyan nevetséges, mint a szándékosan vicces változat, de utóbbinak legalább van némi értelme: a végére mégiscsak elkészül egy komplett reggeli.

* * *

8. A szerv (Observe and Report, 2009)

 

Általában az egész filmet, de különösen ezt a szexjelenetet csak azoknak ajánljuk, akik jól bírják a végtelenül kínos humort. A pláza béna biztonsági őre (Seth Rogen) a saját fogalmai szerint kirittyenti magát, és szinte akarata ellenére randira viszi a csinos sminkeslányt (Anna Faris). A cikinek induló este rengeteg alkohol és némi gyógyszer hatására a fickó szempontjából szerencsés fordulatot vesz, és már jön is a nyúlfarknyi, de annál kellemetlenebb szexjelenet. Hálásak vagyunk, hogy csak ennyi.

* * *

7. Kika (Kika, 1993)

 

Pedro Almodóvar szereti a szexben rejlő alapvető bizarrságot hangsúlyozni azzal, hogy teljesen képtelen módokon jeleníti meg az aktust, ennek ékes példája a Kika megerőszakolási jelenete. Az alvó Kikát (Verónica Forqué) letámadja egy csökkent értelmű, de annál kanosabb pornósztár, akit még a rendőrség közbeavatkozása sem téríthet le egykönnyen az orgazmus felé vezető útról. A végén még a Victoria Abril megformálta Andrea Caracortada is részese lesz az eseményeknek, elég sajátos módon.

* * *

6. Amerikai pszichó (American Psycho, 2000)

 

Patrick Batemannek (Christian Bale) és a két szőke prostituáltnak a közös éjszakájában minden benne van - fájó sekélyesség és maró gúny -, amitől remek Mary Harron Bret Easton Ellis-adaptációja. Bateman azzal spannolja fel saját magát, hogy részletesen elemzi Phil Collins művészetét a két kurvának, akiket nyilvánvalóan egyáltalán nem érdekel a téma, majd tükör előtt pózolva dugja meg őket. A kielégülést igazából nem is maga a szex, hanem a mérhetetlen önimádatban lubickolás hozza el.