Angelina Jolie szétlövette fél Pestet - előzetes

2011.10.21. 14:14

Kijött Angelina Jolie múlt ősszel Magyarországon forgatott In the Land of Blood and Honey című filmjének az előzetese. A klipből sokkal többet nem tudunk meg a film sztorijáról, mint amennyi eddig is ismert volt: egy bosnyák lány (Zana Marjanovic) és egy szerb fiú (Goran Kostic) egymásba szeret, de aztán a balkáni háború, amiben ellentétes oldalon állnak, lehetetlenné teszi a kapcsolatukat.

 

A háborús képek kellően hitelesnek tűnnek, és csak az éles szemű magyar nézők szúrják majd ki, hogy a klip elején a Tűzraktérben lövöldöznek, később pedig a havas József Attila lakótelepen terelik össze a szerb katonák a bosnyák nőket. A jelenet, amiben a tömegsírt látni, a fóti gyerekvárosban forgott, az 1:22-nél felbukkanó sárga épület az óbudai Kiscelli múzeum. 2:13-nál a Rózsák terén álló templom is felbukkan egy pillanatra.

A szereplők kissé idétlen (és a megértést nehezítő) módon akcentusos angolt beszélnek, és nehéz eldönteni, hogy milyen a film hangulata, mert az egész klipet telepakolták érzelmes zongoraszóval. Az In the Land of Blood and Honey január 26-án kerül a magyar mozikba.

Olvasnivaló: korábbi cikkeink a filmről