A link sztárapuka és a rajzolt Indiana Jones - premierek

Vágólapra másolva!
Sofia Coppola unalmas filmsztárja, Marion Cotillard lelkizős baráti köre, Steven Spielberg rajzolt Indiana Jonesa és Emma Stone hatalmas igazságérzete a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Apró, kis hazugságok / Les petits mouchoirs - 2010

Miről szól? Egy baráti társaság tagjai rendszeresen együtt nyaralnak, de most az egyik srác motorbalesete beárnyékolja a többiek tengerparti pihenését. Titkok, hazugságok, sérelmek kerülnek napvilágra.

Ki a rendező? Guillaume Canet színész-rendező, akit például a Fegyverszünet karácsonyra című filmből és a Szeress, ha mersz-ből lehet ismerni, utóbbiban későbbi élettársával, Marion Cotillard-ral szerepelt.

Kik a szereplők? A társaság tagjai közt van Marion Cotillard, Benoit Magimel (Közeli ellenségek) és Francois Cluzet (Senkinek egy szót se!) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az olyan érzelmes filmeket, amiken lehet sírni és nevetni is, és nem bánják a két és fél órás játékidőt.

Mit mondunk még a filmről? Az Apró, kis hazugságok egy baráti társaság ambiciózus tablója, amiben lehetne találni számos hibát, de nem érdemes, mert minden percében sugárzik róla, hogy őszinte, szívből jövő projekt. Olvasd el minikritikánkat a filmről!

* * *

Made in Hollywood / Somewhere - 2010

Miről szól? Johnny Marco viszonylag sikeres hollywoodi színész, akinek a go-go girlökkel benépesített, érdektelen életét megzavarja, hogy hirtelen rálőcsölik tizenegy éves kislányát, akiről eddig nem kellett gondoskodnia.

Ki a rendező? Ez Sofia Coppola (Öngyilkos szüzek, Elveszett jelentés, Marie Antoinette) negyedik nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Johnny Marcót Stephen Dorff (Penge) alakítja, lányát Elle Fanning (Bábel, Super 8) játssza. Michelle Monaghan egy epizódszerepben bukkan fel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik jól tolerálják az olyan filmeket, amikben minden jelenet kétszer olyan hosszú, mint indokolt lenne.

Mit mondunk még a filmről? Önmagában az, hogy Tóth Jani reggel felült a metróra, és elment dolgozni, senkit nem érdekel. Coppola főhőse, Johnny Marco élete annyiban különbözik Janiétól, hogy ő híres színész, akit sofőr visz reggel a hoteljából a sajtótájékoztatóra. Mennyivel érdekesebb az ő élete? A Somewhere alapján nem sokkal. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

A segítség / The Help - 2011

Miről szól? A 60-as években vagyunk: Skeeter az egyetem elvégzése után visszaköltözik mississippi szülővárosába, és a helyi lapnál kap állást, de igazából író szeretne lenni. Rájön, hogy a fehér családoknál szolgáló fekete bejárónők horrorisztikus élményei remek alapanyagot szolgáltatnak egy könyvhöz.

Ki a rendező? Kathryn Stockett sikerregényét Tate Taylor filmesítette meg, aki korábban a Pretty Ugly People című, nálunk nem forgalmazott filmet rendezte.

Kik a szereplők? Skeetert Emma Stone (Őrült, dilis, szerelem.) játssza, a két legfontosabb interjúalanya Viola Davis (Kétely) és Octavia Spencer (Tapló télapó). Bryce Dallas Howard és Jessica Chastain igen szórakoztató mellékszerepekben tűnnek fel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a szentimentálisba hajló filmeket, amiknek a végén a jól elnyerik jutalmukat.

* * *

Tintin kalandjai / The Adventures of Tintin - 2011

Miről szól? Tintin és Haddock kapitány az Unikornis nevű hajó elveszett kincse nyomába erednek, és menet közben természetesen számos kalandba keverednek.

Ki a rendező? Hergé klasszikus képregény-sorozatából (több élőszereplős és animációs feldolgozás után) most Steven Spielberg csinált motion capture-technikával készült adaptációt.

Kik a szereplők? Tintin figuráját Jamie Bell, Haddock kapitányét Andy Serkis mozdulatai alapján alkották meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, ha Indiana Jones-os kalandfilmjük animációs film formájában érkezik.