Adam Goodman, a jövő év első felében Magyarországon forgó Die Hard 5 producere a napokban ellátogatott a szolnoki Ittebei Kiss József Hadnagy helyőrségébe - írja a szoljon.hu. Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis, illetve a laktanya parancsnoka a hírportálnak elmondta, hogy a producer elsősorban a helyőrségben szolgálatot teljesítő, szovjet típusú Mi-24-es harci helikoptereket vette szemügyre. Lamos nem tudta elárulni, hogy a filmesnek pontosan mi volt a célja a látogatással.

Forrás: InterCom
Egy kocka a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed című filmből

Mint ahogy azt korábban írtuk, a Drágán add az életed-széria A Good Day to Die Hard című ötödik részének sztorijáról eddig annyit lehet tudni, hogy John McClane (Bruce Willis) Oroszországba indul, hogy rávegye a helyi rendőröket, engedjék ki a fiát a börtönből, majd amikor megérkezik, kiderül, hogy nem stimmel minden a fiú letartóztásával kapcsolatban, valamint mindenre elszánt terroristák is megjelennek a színen.

A Deadline Hollywood pénteki híre szerint jelenleg négy színész van versenyben az ifjabb McClane szerepére: a 21 éves ausztrál Liam Hemsworth (Képlet, Az éhezők viadala), a Totál szívás című tévésorozatból ismert Aaron Paul, a vasárnap hajnalig Magyarországon forgó World War Z-ben is játszó, 33 éves James Badge Dale, valamint D.J. Cotrona, a Detroit 1-8-7 című zsarusorozatból.

Forrás: InterCom
fent: Liam Hemsworth és Aaron Paul | lent: James Badge Dale és D.J. Cotrona

Az A Good Day to Die Hard című filmet John Moore (Ellenséges terület, Max Payne) rendezi, a forgatókönyvet Skip Woods (X-Men kezdetek: Farkas, A szupercsapat) írta, az amerikai bemutató 2013. február 14-én lesz.