Nemrégiben még azon szomorkodtunk, hogy a Shame-et (az év sok más menő filmjével együtt) senkinek nem akaródzik bemutatni Magyarországon. Most már azzal az örömhírrel jövünk, hogy hamarosan mégis megérkezik hozzánk ez a film, ami az év egyik legjobb kritikai fogadtatásban részesült alkotása, és amiről a velencei filmfesztivál óta mi is folyamatosan áradozunk.

Forrás: Budapest Film
Shame | Michael Fassbender

Steve McQueen (Éhség) második filmjében Michael Fassbender egy szexfüggő férfit alakít, akinek az érzelemmentes szexszel teli hétköznapjait egyszer csak megzavarja, hogy a szintén nem problémamentes húga (Carey Mulligan) beköltözik a lakásába.

 

A Shame-et február végén vagy március elején mutatja be itthon a Budapest Film, és még nem találták meg hozzá az ideális magyar címet, ezért játékot hirdetünk: várjuk a címjavaslatokat, amiket továbbítunk a forgalmazónak. Amennyiben a forgalmazónak sikerül a beérkezett javaslatok közül kiválasztania a film magyar címét, a címet elsőként beküldő játékost fél éven keresztül minden bemutatásra kerülő filmjük premiervetítésére meghívják. Az általunk legjobbnak tartott öt címötletet elsőként beküldők pedig kapnak egy-egy DVD-t a Budapest Film kínálatából és egy-egy példányt Aron Ralston 127 óra című könyvéből.

Forrás: Budapest Film
Shame | Carey Mulligan


Az ideális cím, amit a forgalmazó keres, ütős, provokatív, ugyanakkor nem alpári. Néhány eddig felmerült ötlet segítségképpen: Gátlástalanul, Bekattanva, Kiéhezve, Függőség, Begerjedve, Szégyen, Túlfűtött. Címötletedet küldd a filmklub@origo.hu címre december 12-éig, a levél tárgya "Shame" legyen.