Beszélj hozzád! - Pető Kata

2011.12.09. 13:02

Folytatódik díjesélyes videosorozatunk, amelyben azt kérdezzük meg filmesektől, hogy mire figyelmeztetnék 16 éves önmagukat, ha csak harminc másodperc és egy különleges időtelefon állna rendelkezésükre.


Pető Katát már három évvel ezelőtt ajánlottuk a filmesek figyelmébe a Vászonra vele című sorozatunkban, később pedig az ötödik helyen végzett az elmúlt évtized legszebb magyar színésznőit összegyűjtő listánkon. Most nyáron forgatott a Birdsong című brit tévéfilmben, valamint Dyga Zsombor Couch Surf című alkotásában (Kata mindkettőben franciául beszél). Ha összejön a pénz, jövőre főszerepet játszik Dyga Zsombor következő filmjében (Heaven Consulting), amelyben a partnerei Tompos Kátya, Trill Zsolt és László Zsolt lesznek (így néznek majd ki).

A 32 éves színésznő néhány hónapja egyeztetési problémák miatt kilépett Bodó Viktor társulatából, és egyre többet játszik a grazi Schauspielhaus színházban, ahol - elmondása szerint - nagyon megbecsülik, és társulati tagként kezelik. Szeptember vége óta két darabban dolgozik Grazban: a Koldusoperá-t már bemutatták (abban Pollyt alakítja), és jelenleg próbálja Titánia és Hyppolita szerepét a Szentivánéji álom című előadásban, amelyet Bodó Viktor rendez. Ennek január közepén lesz a bemutatója.

A színészkedés mellett Pető Kata már évek óta énekel a Sadant nevű zenekarban. Legközelebb december 30-án adnak koncertet az A38-on, valamint ők csinálták a zenéjét a Duda Éva Társulat Rumble című előadásának, amely a Trafóban fut május óta. Hamarosan láthatjuk a Sadant első videoklipjét is, amely a Left című számhoz készült. Ezt a Szemle-fődíjas Iszka utazásá-t jegyző Bollók Csaba rendezte, Super 8-as filmre forgott, és Katán kívül Keresztes Tamás is szerepel benne.