2011 a moziban: A legjobb szexjelenet (18+)

2011.12.22. 15:28

Az év legszexibb filmjének érdekes módon a Drive-ot találtuk idén, amely egy darab szexjelenetet sem tartalmaz. Aggodalomra persze semmi ok, az év filmes aktusait összesítő listánk ettől még nem marad Ryan Gosling nélkül. További 2011-es tendenciák: leszbikus tévelygők, szex a legjobb baráttal, Natalie Portman felszabadulása és a várva várt tini vámpírszex.

10. Bővítsük a szókincsünket! (Elhajlási engedély)


A Farrelly testvérek karrierjük csúcsán (Keresd a nőt!) alternatív hajzselé-ötlettel lepték meg a mit sem sejtő nézőket, idén pedig a zseniális "faux-job" (a magyar verzióban: kamu nyalás) kifejezéssel gazdagították az angol nyelvet. Ez a figura az orális kényeztetés megtévesztő hanghatásokkal való elbliccelését jelenti, de a videó magáért beszél.

- - -

9-8-7. Szexbarátok (Szerelem és más drogok, Csak szexre kellesz, Barátság extrákkal)

Ezt a három filmet akár tekinthetnénk egynek is, hiszen a lényeg ugyanaz: két attraktív ember kötelezettségek nélküli szexuális kapcsolatot akar, majd nagy meglepetésre egymásba szeretnek. A szexjelenetek ugyanannyira kiszámíthatók, mint a történet, hiszen jótékonyan takaró lepedők és testdublőrök nehezítik, hogy túl sokat kukkolhassunk az A listás hollywoodi sztárokból. No de mégis Anne Hathawayről, Natalie Portmanről, Mila Kunisról, Jake Gyllenhaalról, Justin Timberlake-ről és Ashton Kutcherről van szó, így senkinek nem kell szégyellnie, ha bármelyikük pőre látványáért mozijegyet váltott ezekre az ártalmatlan blődlikre.
- - -

6. Mark Ruffalo megingat egy leszbikust (A gyerekek jól vannak)


Julianne Moore igazi szexuális tévelygő volt idén a magyar mozikban: a Chloe - A kisértés iskolájá-ban férjes asszonyként próbálta ki Amanda Seyfried dús gyereklány-bájait, A gyerekek jól vannak-ban pedig Annette Beninget csalta meg a gyermekeik biológiai apjával. A heves egymásnak ugrás legmókásabb pillanata kétségtelenül, amikor a leszbikus nő mohón ráveti magát Mark Ruffalo nemi szervére.

- - -

5. Petting, mielőtt jön az őrült család (A harcos)


A bokszfilmbe ágyazott családi dráma egyik ritka érzéki pillanatában két remekül játszó és remekül kinéző színész között izzik fel a vászon. Sajnos csak addig, amíg a tornácon fel nem tűnik Mickey (Mark Wahlberg) eszelős famíliája. David O. Russell bravúros rendezésének egyik kiváló példája, ahogy az intim hangulat hirtelen átcsúszik egy tragikomikus káoszba.

- - -

4. Végre, végre, végre! (Alkonyat - Hajnalhasadás 1. rész)


Tekintsünk el a jelenet (és az egész vámpírszéria) nevetséges, giccses mivoltától és örvendezzünk együtt annak, hogy három és fél résznyi képtelen önmegtartóztatás és fájdalmas egymásra révedés után Bella és Edward végre elhálták a huszonegyedik század tinirománcát! Reccsent az ágy, megrengett a szoba, bár forró vámpírszexért továbbra is a True Blood-ot ajánljuk a tévében.

- - -

3. Szexibb a tévé, mint a mozi (Mildred Pierce)


Apropó tévé. Kate Winslet annyit bujálkodott a Mildred Pierce-ben, hogy egy egész estés filmhossz nem is lett volna elég neki, így kénytelenek vagyunk picit eltekinteni az év végi összesítések szigorú szabályaitól, miszerint csak a magyar mozikban 2011 folyamán bemutatott alkotásokat rangsoroljuk. Todd Haynes csodálatos minisorozata egyébként más téren is verte az idei mozis mezőny nagy részét, és Winslet, valamint a lányát alakító Evan Rachel Wood bájai bármekkora képernyőn vagy vásznon az év fontos mozis pillanatának számítanak.

- - -

2. Ryan Gosling = két lábon járó szex (Blue Valentine, Őrült dilis szerelem, Drive)

Mindannyian ismerünk pár embert, akiknek ebben az évben a szex szó egyet jelentett Ryan Goslinggal, és ezzel az életérzéssel a Drive vagy az Őrült dilis szerelem pár pillanatában nem volt nehéz azonosulni. Egyik kedvelt brit filmes újságírónk, Guy Lodge a cannes-i filmfesztiválon egyenesen arra ragadtatta magát, hogy a Drive az a film, amivel szeretne szexelni. Mégis, pont a Drive nem tartalmaz egyetlen szexjelenetet sem, így csak említésszerűen kerülhet be a listánkra.


A Blue Valentine kegyetlenül őszinte aktusa azonban kiverte a biztosítékot az amerikai cenzoroknál (ahelyett, hogy a szívük szakadt volna meg tőle), az Őrült dilis szerelem vetkőzős előjátéka pedig egy csapásra mainstream filmbálvánnyá avatta a művészfilmek eddig féltve őrzött kincsét.


- - -

1. Natalie & Mila / Natalie & Natalie (Fekete hattyú)


Miután a 2011-es év legtöbbet guglizott filmjelenete lett a két balerina heves egymásnak feszülése, feltételezzük, hogy nem igényel nagy bemutatást a Fekete hattyú egyik csúcsjelenete. Mila Kunist egy csapásra szexbálvánnyá tette ez a szerep, Natalie Portmant pedig sose látjuk többé bájos naiv kislánynak - és ez így is van rendjén. A jelenet instant klasszikus, csakúgy, mint az egész film.