Kijött az Alien-előzményfilmként aposztrofált Prometheus első előzetese. Az alig több mint egy perces ízelítő erősen hajaz az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál teaser előzetesére: baljós zene, gyors vágások, egyre fokozódó izgalom, minimális dialóg, és a film címe ezúttal is kis részletekből rakódik össze a kép közepén. A szereplők közül szinte csak Noomi Rapace-t (a svéd A tetovált lány-filmek), Michael Fassbendert és Charlize Theront mutatják, de az éles szeműek kiszúrhatják Idris Elbát (Drót, Spíler) is.


Az amúgy nagyon hatásos előzetesbe három ponton lehet belekötni: 1. az űrhajósok sisakja túlságosan hasonlít arra, amit a földönkívüliek hordtak a Támad a Mars!-ban, 2. már megint felbőg az Eredet óta rengeteg előzetesben használt "para-harsona", 3. a júliusi Comic Conon annyit emlegetett "Charlize Theron meztelenül nyomja a fekvőtámaszokat"-jelenetből felvillan ugyan pár kocka, de itt valami pánt nélküli melltartószerűséget aplikáltak a színésznőre.

A filmet Ridley Scott rendezte, a forgatókönyvet Damon Lindelof (Lost) és Jon Spaihts (A legsötétebb óra) írta, az amerikai mozibemutató 2012. június 8-án lesz, a magyar premier időpontjáról egyelőre nincs hivatalos információnk.