Kate Winslet sugárban okád - premierek

Vágólapra másolva!
A szektából szabadult lány, az újra összeálló Muppetek, a sugárban okádó Kate Winslet, a sorozatgyilkos után nyomozó Sam Worthington, a balatoni nyár a 80-as évek végén, egy őrült Faust-adaptáció és 3D-s képek az űrből a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Martha Marcy May Marlene - 2011

Miről szól? Martha fiatal lány, aki belesodródik egy szimpatikusnak tűnő közösségbe, amiről aztán kiderül, hogy valójában egy szekta. Sikerül otthagynia őket, de az újrakezdés már nehezebb feladat.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Sean Durkin csinálta a filmet, ami a tavalyi cannes-i filmfesztiválon debütált.

Kik a szereplők? Marthát az Olsen ikrek húga, Elizabeth Olsen alakítja. A szekta nyugtalanító vezetője John Hawkes (Winter's Bone), Martha nővére Sarah Paulson (A színfalak mögött, Spirit), az ő pasija Hugh Dancy (Este, Egy boltkóros naplója).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak Olsen érzékeny, sokrétegű alakítására.

* * *

Muppets / The Muppets - 2011

Miről szól? A Muppet-rajongó Gary és Walter elhatározzák, hogy ráveszik a Muppeteket, hogy újra jöjjenek össze egy előadás kedvéért, mert csak úgy menthetik meg a régi színházukat, ha összegyűjtenek tízmillió dollárt.

Ki a rendező? James Bobin, aki a Slágermájerek (The Flight of the Conchords) és a Da Ali G Show című sorozat egyik alkotója volt.

Kik a szereplők? Jason Segel (Felkoppintva) mint Gary, Amy Adams (Julie & Julia) mint a barátnője, Chris Cooper (Adaptáció) mint gonosz olajmágnás és Rashida Jones (Social Network) mint tévés szerkesztő. No meg persze a Muppetek.

Kinek ajánljuk? Kisgyerekeknek és azoknak, akik hajlandók gyermeki énjüket érvényesülni hagyni.

Mit mondunk még a filmről? A Muppets olyan jó szándékú és kedves film, hogy még a kérges szívű felnőtteket is ráveszi, hogy félretegyék a cinizmusukat és átadják magukat a gyerekes mókázásnak. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Faust / Faust - 2011

Miről szól? A Goethe Faust-ján alapuló filmben egy tudáséhes férfi egy uzsorásnak adja el a lelkét.

Ki a rendező? Ez Alekszandr Szokurov hatalomról szóló filmnégyese utolsó része a Molokh, a Taurus és A nap után.

Kik a szereplők? Faustot Johannes Zeiler német tévés színész alakítja, az uzsorás Anton Adasinsky. Az ő feleségét Fassbinder egyik kedvenc színésznője, Hanna Schygulla játssza.

Kinek ajánljuk? Mi nem bírtuk végignézni a minden szempontból zavaros, több mint kétórás filmet, úgyhogy nem lenne korrekt, ha ajánlgatnánk.

* * *

Hubble 3D / Hubble 3D - 2010

Miről szól? A rövidfilm a Hubble űrteleszkóp megjavításán dolgozó űrhajósok munkáját mutatja be.

Ki a rendező? Toni Myers természet- és dokumentumfilmes, aki többek közt az Űrállomás 3D-t csinálta korábban.

Kik a szereplők? Űrhajósok, és az eredetiben még Leonardo DiCaprio is közreműködött narrátorként, de nálunk szinkronosan lehet megnézni.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik IMAX-vásznon, 3D-ben akarnak űrfelvételeket nézegetni.

* * *

Az öldöklés istene / Carnage - 2011

Miről szól? Két kissrác összeverekszik, a szüleik pedig összeülnek az egyik család lakásában, hogy megbeszéljék a történteket. A civilizáltan induló találkozó során egyre inkább elszabadulnak az indulatok.

Ki a rendező? Roman Polanski legújabb filmjét Yasmina Reza (a Vígszínházban jelenleg is futó) színdarabja alapján csinálta.

Kik a szereplők? Az egyik házaspárt Jodie Foster és John C. Reilly, a másikat Kate Winslet és Christoph Waltz alakítja az egy helyszínen, valós időben játszódó filmben.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnék négy nagy színész fékevesztett tobzódását látni.

* * *

Retró szerelem / Westwind - 2011

Miről szól? A keletnémet testvérpár, Doreen és Isabel edzőtáborba érkeznek a Balatonhoz 1988 nyarán. Rögtön megismerkednek két nyugatnémet sráccal, és Doreen beleszeret az egyikükbe.

Ki a rendező? Robert Thalheim, aki korábban a Netto és A végén turisták jönnek című filmet csinálta.

Kik a szereplők? Doreent Friederike Becht (A felolvasó) alakítja, Isabelt az újonc Luise Heyer játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik ki akarják élni a bennük lappangó nosztalgiát a 80-as évek után.

* * *

Texas gyilkos földjén / Texas Killing Fields - 2011

Miről szól? Egy texasi sorozatgyilkos egyik fiatal nőt öli meg a másik után. Egy elszánt nyomozópáros annak ellenére rááll az ügyre, hogy a holttesteket a körzetükön kívül eső mocsaras vidéken hagyja a gyilkos.

Ki a rendező? Ami Canaan Mann, aki Michael Mann lánya, és 2001-ben már rendezett egy Morning című filmet, de azt csak pár fesztiválon lehetett látni.

Kik a szereplők? A két nyomozó Sam Worthington (Avatar, Az adósság) és Jeffrey Dean Morgan (Watchmen), a holttestek pedig Jessica Chastain (Az adósság) körzetében landolnak. Chloe Moretz (Ha/ver) egy utcagyereket alakít.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik hajlandók kimozdulni és pénzt adni egy tévéfilmért, ha neves színészek játszanak benne.