A Magyar Nemzeti Filmalap legfrissebb döntése szerint Szász János A nagy füzet című filmje 150 millió forint,  Nemes Gyula Zéró című filmje 100 millió forint gyártási támogatást kap.

Forrás: tothorsi.com
Tóth Orsi a Johanna című filmben

A nagy füzet a magyar származású svájci írónő, Agota Kristof azonos című regényén alapul, ami két fivérről szól, akiknek a háború miatt vidékre kell költözniük nagyanyjukhoz, ahol a felnőttekétől eltérő szabályok szerint működő saját, és egyre kíméletlenebb világot alakítanak ki maguknak. A film két főszerepét amatőr gyerekek alakítják majd, a fontosabb mellékszerepekben Ulrich Thomsen (a katonatiszt), Tóth Orsi (Nyúlszáj), Ulrich Mattes (a fiúk apja), Börcsök Enikő, Molnár Piroska és Andorai Péter lesz látható. A forgatás a tervek szerint februártól áprilisig zajlik a Jászságban, Türingiában és Sopronban. A filmet német-magyar-osztrák-francia koprodukcióban gyártják, és a tervek szerint év végére lesz kész.

A Zéró című film a Filmalap közleménye szerint "korunk egyik legégetőbb környezeti problémájának, a méhek gyors, katasztrófával fenyegető kihalásának groteszk drámája. Főszereplője egy méhész, aki anarchista terroristaként harcol a méheket károsító fogyasztói társadalom ellen". A film a tervek szerint magyar-cseh-német koprodukcióban készül.

A Filmalap 2 millió forinttal támogatja továbbá a Tiltott nyelv című filmterv forgatókönyvének fejlesztését. A film producere Hidasi Dalma, forgatókönyvírója Szász Attila és Rob King.

A Filmalap korábbi döntései:

Ujj Mészáros Károly: Liza, a rókatündér (150 millió forint gyártási támogatás)
Bexy itt járt (2 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)
Miklauzic Bence: Parkoló (3,5 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)
Pálfi György: Toldi (4,5 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)
Fazekas Csaba: Swing (2,8 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)
Császi Ádám: Viharsarok (2,6 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)
Bodzsár Márk: Örök béke (1,5 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)
Mundruczó Kornél: A repülő ember (7,5 millió forint forgatókönyv-fejlesztési támogatás)