A magyar idő szerint hétfőn hajnalban megtartott 69. Golden Globe-on három kategóriában (legjobb vígjáték/musical, legjobb férfi alakítás egy vígjátékban/musicalben, legjobb filmzene) is díjat nyert The Artist című francia fekete-fehér némafilm kirobbanó sikere lehetővé tenné, hogy mindenki, aki részt vett benne, Hollywoodban próbáljon szerencsét, de egyelőre úgy tűnik, ők továbbra is egymással akarnak dolgozni, francia filmeken.

Forrás: AFP
Jean Dujardin, Michel Hazanavicius és Berenice Bejo a Golden Globe-díjkiosztón

Thomas Langmann, a film producere a Hollywood Reporternek nyilatkozta, hogy következő filmje Claude Berri (Langmann apja) 1977-es Un moment d'égarement (One Wild Moment) című romantikus vígjátékának a remake-je lesz, amelyben Vincent Cassel mellett ismét a The Artist férfi főszereplőjével, Jean Dujardinnal dolgozik együtt. A történet szerint a két férfi jó barátságban van, amíg egyikük lánya szerelmes nem lesz a másikba. A francia eredetiből '84-ben már készült egy amerikai változat Riói románc címmel, Michael Caine és Demi Moore főszereplésével.

 

Dujardinnek és a The Artist rendezőjének, Michel Hazanaviciusnak az együttműködése is folytatódott: Franciaországban februárban mutatják be a Les infideles (The Players) című szkeccsvígjátékot, amelynek Dujardin a főszereplője és Hazanavicius az egyik rendezője.

Hamarosan Hazanavicius és Langmann is ismét együtt dolgozik: következő projektjük Fred Zinnemann 1948-as Oscar-díjas The Search című háborús drámájának a remake-je lesz, amelyben Berenice Bejo (a The Artist női főszereplője, a rendező felesége) pedig egy anyát alakít, aki az eredeti történet szerint elszakad a koncentrációs tábort túlélő fiától.