A tetovált lány átaludta az Oscar-jelölését

2012.01.26. 1:08

Kedden bejelentették az idei Oscar-jelöltek listáját. Az esemény másnapján mindenki arra volt kíváncsi, hogy melyik sztár mit szólt, amikor megtudta, hogy idén mindenképp jelenése van a díjkiosztón.

Forrás: AFP
Brad Pitt

A Brad Pitt főszereplésével készült Pénzcsináló-t és Az élet fájá-t is jelölték a legjobb film kategóriában, a színész maga pedig esélyes Oscarra a Pénzcsináló-ban nyújtott alakításáért. "Rendkívüli megtiszteltetés. Szédülök az örömtől... és a koffeintől. Boldog vagyok Jonah és Terrence Malick jelölése miatt is, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik azon voltak, hogy mindkét filmből kihozzák a legtöbbet. Gratulálok az összes jelöltnek. Palacsintát mindenkinek!" - zárta mondandóját Brad Pitt a People magazinnak adott nyilatkozatában.

Jonah Hill, akit szintén a Pénzcsináló-ban nyújtott alakításért jelöltek, a következőképp reagált a hírre: "Olyan szürreális ez az egész. Mintha lovaggá ütöttek volna, vagy ilyesmi." Majd hozzátette, hogy a Pénzcsináló-ban szerzett tapasztalatai arra ösztökélik, hogy a következő éveit csak drámáknak szentelje.

Forrás: AFP
Rooney Mara és Jonah Hill

Brad Pitt egyik ellenfelét, a legjobb férfi főszereplő kategóriában jelölt Demián Bichirt Mexikóban érte a hír és már részeg volt mikor telefonon kérdezték érzéseiről. A legjobb minőségű tequilákkal körülvéve nyilatkozta, hogy a jelölésnek köszönhetően reményei szerint szélesebb közönséghez is eljut a főszereplésével készült A Better Life című film, amely egy bevándorló apáról és fiáról szól.

A hölgyek is kifejezték örömüket, ki több, ki kevesebb lelkesedéssel. A tetovált lány címszerepéért jelölt Rooney Mara például átaludta az Oscar-jelölések kihirdetésének ceremóniáját. Az érdeklődés hiányát azzal magyarázta a The New York Timesnak, hogy mivel idén rengeteg lenyűgöző női alakítás volt versenyben, kevés esélyt látott arra, hogy őt is jelöljék. Diplomatikusan hozzátette, hogy pont emiatt volt csodás érzés erre a meglepetésre ébredni, és rendkívüli megtiszteltetésnek érzi, hogy olyan nőkkel szerepelhet a jelöltek listáján, akikre felnéz, és akik inspirálják ők.

Forrás: AFP
Melissa McCarthy

A legjobb női mellékszereplő kategóriában sokak meglepetésére bekerült Melissa McCarthy maga is csodálkozott jelölésén: "Amikor kimondták a nevemet arra gondoltam, hogy ez nem lehet az Oscar, ez egy másik show, de aztán megjelent a fényképem is, a férjem pedig mondta, hogy Oscarra jelöltek! Egyébként nagyon izgatott vagyok, amiért Kristen Wiig és Annie Mumolo is kapott jelölést a Koszorúslányok forgatókönyvéért."

A The Artist - A némafilmes női főszereplőjét is jelölték, igaz a számára esélyesebbnek tűnő mellékszereplői kategóriában. Tekintve, hogy a filmben senki sem szólal meg, Berenice Bejo viccesen kommentálta a hírt: "Sokak szerint ez majd felforgatja a karrieremet. Nem igazán tudom felvenni a versenyt az amerikai színésznőkkel, hiszen nekem akcentusom van. Majd meglátjuk mi lesz velem, mindenesetre dolgozom a problémán." (Ezen a videón megnézheted, hogyan ujjongnak a The Artist alkotói a jelölések bejelentése közben.)

Forrás: AFP
Berenice Bejo

Nem csak azok reagáltak, akik az Akadémia megtiszteltetésében részesültek, hanem azok is, akik jelölése meglepetésre elmaradt. A Drive-ban nyújtott alakításáért nagy esélyesnek tartott Albert Brooks a Twitteren a következőket osztotta meg: "Megloptak! Nem az Oscarra értem, hanem a szó szoros értelmében. Ellopták a gatyámat és a cipőmet." Majd Sally Field legendás köszönőbeszédére utalva később hozzátette: "És az Akadémiának: Nem szerettek engem. Tényleg nem szerettek engem!"