Esterházy Péter és Gerendai Károly is felszólal a magyar kultúra érdekében

2012.02.01. 18:10

A Krétakör a magyar kultúra érdekében konferenciát szervez a 43. Filmszemle zárónapján, "Szünet nélkül!" címmel. A szervezők szándéka szerint "a kulturális élet meghatározó alakítóinak egybegyűjtésével a hazai kulturális színterek önkényes, de nem kizárólagos keresztmetszetét" adják majd. Úgy vélik, "a nemzetgazdasági, társadalmi, és az ezekkel párhuzamos Euro-atlanti krízis olyan kihívások elé állítja a hazai kulturális élet alakítóit, amelyben a nemrég még evidenciának vett alapvetések is bizonyítást követelnek. Ebben a helyzetben állami/önkormányzati és független szereplőknek együtt, közösen kell kiállniuk a nemzeti kultúra ügye (jelene és jövője) mellett, a magyar lakosság életminőségének javítása érdekében".

A konferencián olyan neves, a kultúra különböző területeit képviselő személyiségek szólalnak fel, mint Tarr Béla filmrendező, Esterházy Péter író, Petrányi Viktória producer, Gerendai Károly rendezvényszervező, Schilling Árpád rendező és Szőcs Géza költő, kulturális államtitkár.

A rendezvény február 5-én, vasárnap 15 és 18 óra közt zajlik az OSA Archívumban (Budapest, Arany J. u. 32.). További részletek a konferencia Facebook-oldalán találhatók.