Most kiderül, mennyire kemény Angelina Jolie

Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi vagy rá, hogy Angelina Jolie megállja-e a helyét rendezőként, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess A vér és méz földje premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Angelina Jolie saját elmesélése szerint egyszer beteg volt, és nem akarta ráragasztani a fertőzést a gyerekeire, ezért elvonult egyedül a házuk egyik szobájába, és tétlenségében elkezdte írni A vér és méz földje forgatókönyvét. Eleinte még nem gondolkodott azon, hogy ki fogja megrendezni a filmet, de mivel a könyv annyira személyes volt számára, rájött, hogy nem engedi ki a kezéből, hanem ő maga csinálja meg a filmet.

Forrás: ecranlarge

Kis tapasztalata már volt a rendezéssel: 2005-ben forgatott egy A Place in Time (előzetes) című dokumentumfilmet, ami úgy készült, hogy különböző filmeseket (köztük Colin Farrellt, Anne Hathawayt és Ryan Goslingot) elküldött a világ legkülönfélébb pontjaira, hogy egy adott időben forgassanak háromperces filmet a helyszínen.

A vér és méz földje a balkáni háború idején játszódó szerelmi történet. Egy bosnyák muzulmán lány (Zana Marjanovic) és egy szerb fiú (Goran Kostic) összejön a háború kitörése előtt, de az események elsodorják őket egymástól, és legközelebb úgy találkoznak, mint fogolytartó és foglya egy táborban.

A film szinte teljes egészében Magyarországon forgott 2010 őszén. Többek közt a József Attila lakótelepen, a Margit hír budai hídfőjénél, a Tűzraktérben, a fóti gyerekvárosban, a Rózsák terén és az óbudai Kiscelli múzeumban készültek a felvételek.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A vér és méz földje című filmben Brad Pitt tűnik fel egy pillanatra.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 29-én szerdán 20 órára az Aréna mozi 22-es termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.).

Badenczki Csilla, Bálint András, Bartus Zsuzsanna, Bíró Ágnes, Bognár Beatrix, Boros Ádám, Cene István, Czehelszki Levente, Csapoczi Andrea, Cseh Sándor, Csordás Zoltán, Dér Ágnes, Dobai Dániel, Elek János, Erős György, Félhelyes Judit, Fridrich Ágnes, Fülöp Éva, Gasparovszky Márti, Gerencsér Krisztina, Gosztonyi Zsolt, György Gábor, Hagyó Brigitta, Hegyessy Árpád, Hollndonner Linda, Horváth András, Huzián Zsófi, Illyés Olga, Jakab Marianna, Jávorszky Mariann, Jobbágy Andrásné, Kenyó Ildikó, Kiss Adrienne, Kiss Ildikó, Kiss Nikoletta, Klein Éva, Kórik Gábor, Kozma Vanda, Kucsinka Andrásné, Kuna Adrián, Leskó Móni, Lizák Beáta, Madarász Erzsébet, Magasvári Péter, Malik Andrea, Meixner Zsuzsanna, Merényi Tamás, Mészáros Gábor, Mészáros Krisztina, Mohos Anett, Musch Nikolett, Müller Adrienn, Nagy Pálma, Németh Fruzsina, Németh Orsolya, Orosz Zsuzsa, Pagács Attila, Pappné Torő Katalin, Rakovszky Andorás, Ruzsenszki Márta, Sanján Rita, Sápi Zsuzsa, Schwarczkopf Attila, Séra Tamás, Stossek Virág, Szabados Enikő, Szabó Bence, Szabó Zsuzsanna, Szalai Péter, Szilicsány Nóri, Szugyiczki Edit, Szücs Gábor, Szűcs Márta, Tarr Bernadett, Terény Lászlóné, Tóth László, Tóth Lili, Törteli Krisztián, Tukacs Katalin, Várdombi Csilla, Várkonyi Aletta, Vereczkei Zoltán, Zeher Kata, Zsély Csilla

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!