Folytatódik legendásnak szánt videosorozatunk, amelyben azt kérdezzük meg filmesektől, hogy mire figyelmeztetnék 16 éves önmagukat, ha csak harminc másodperc és egy különleges időtelefon állna rendelkezésükre.


Szamosi Zsófiát sokáig inkább a színházba járóközönség ismerte, sőt közülük is csak azok a vagabundok, akik a Pintér Béla Társulat különc előadásaira szoktak járkálni a Műegyetem épületében kialakított játszóhelyre. Tavaly azonban mind a tévé, mind a mainstream színház nézői is egy csapásra megismerhették a színésznő nevét. A Pintér Béla Társulat Szutyok című darabjában a szélsőjobboldali lelkületű frusztrált árva megformálásáért Szamosi Zsófia megkapta a legjobb női alakítás díját a Pécsi Országos Színházi Találkozón. Képernyőn pedig Mátyássy Áron  Átok című, 13 részessé bővült Szemle-díjas tévésorozatában tűnt fel, amelyet a közszolgálati televízió is sugárzott.

Mozivásznon valami rejtélyes okból ritkán látni a színésznőt. Akinek jó a memóriája, a Randevú és a Lora című filmekből emlékezhet rá, ahol kisebb szerepekben bukkant fel. 2012 őszétől viszont újra alkalmunk nyílik, hogy eszünkbe véssük a vonásait, ugyanis az HBO következő magyar gyártású sorozatában ő is fog játszani. A Terápia (riportunk a forgatásról) a több tévés díjat is elnyerő Be Tipul című izraeli széria alapján forog, amelyet számos országban adaptáltak saját viszonyokra (pl. román, cseh, lengyel, amerikai). A magyar verziót Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezi. A sorozat egy pszichológus (Mácsai Pál) mindennapjait meséli el, akinek egyik, párkapcsolati tanácsadásért érkező páciensét fogja Szamosi Zsófia alakítani. Rajta kívül felbukkan majd a sorozatban Csákányi Eszter, Marozsán Erika, Nagy Zsolt, Nagy Ervin is.

Néznivaló: A Beszélj hozzád!-sorozat korábbi részei