Sandra Bullock bőg, mert meghalt a férje

sandra bullock, kedvenc színésznők
Vágólapra másolva!
Helen Mirrenből házvezetőnő lesz, egy fickó a Marson találja magát, Kevin Spacey sem állíthatja meg a gazdasági válságot, a francia lánynak nem megy könnyen az anyaság, Sandra Bullock megözvegyül, az iráni kisfiú elveszíti a szüleit, Vinnie Jones verekedést szít a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Az ajtó - 2012

Rendező: Szabó István (Mephisto, Rokonok)

Főszereplők: Helen Mirren, Martina Gedeck, Eperjes Károly

Miről szól? Az írónő eleinte nemigen tud kiigazodni titokzatos és önfejű házvezetőnőjén, Emerencen, de aztán nagyon közel kerülnek egymáshoz.

Mit mondunk még a filmről? Két csodálatos színésznő uralja a terepet Az ajtó című Szabó Magda-regény adaptációjában, de mintha a rendező néha megfeledkezett volna róla, micsoda kincs van a kezében, és inkább a giccset hívta segítségül. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Gyász / Mourning - 2011

Rendező: Morteza Farshbaf

Főszereplők: Amir Hossein Maleki, Kiomars Giti, Sharareh Pasha

Miről szól? Arshia szülei egy heves veszekedés után kocsival elindulnak Teheránba, siket rokonaiknál hagyva a fiukat. A rokonok úgy döntenek, Arshiával együtt a szülők után mennek.

* * *

John Carter - 2012

Rendező: Andrew Stanton (Némó nyomában, WALL-E)

Főszereplők: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe, Samantha Morton

Miről szól? Egy exkatona a Marson találja magát, ahol először a furcsa fizimiskájú helyiek foglya lesz, de aztán megszökik, és találkozik egy hercegnővel, aki a segítségét kéri.

* * *

Krízispont / Margin Call - 2011

Rendező: J. C. Chandor

Főszereplők: Zachary Quinto, Stanley Tucci, Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Demi Moore

Miről szól? Leépítéseket hajtanak végre a befektetési banknál, ahol Peter Sullivan (Quinto) dolgozik. Közvetlen főnökét (Tucci) is kirúgják, de mielőtt távozna az irodából, átad neki egy pendrive-ot mindenféle számításokkal. Peter az adatokból rájön, hogy cégük az összeomlás küszöbén áll.

* * *

A legszebb dolog / Un heureux évenement - 2011

Rendező: Rémi Bezancon (Hátralevő életed első napja)

Főszereplők: Louise Bourgoin, Pio Marmai

Miről szól? Barbara és Nicolas egymásba szeretnek, és hamar úgy döntenek, gyereket vállalnak. Az anyaság azonban olyan kérdéseket is felvet Barbara számára, amikre nem számított.

* * *

Rém hangosan és irtó közel / Extremely Loud and Incredibly Close - 2011

Rendező: Stephen Daldry (Az órák, A felolvasó)

Főszereplők: Thomas Horn, Sandra Bullock, Max von Sydow, Tom Hanks

Miről szól? Oskar apja meghal a 9/11-es terrortámadásban. A fiú talál egy apja után maradt kulcsot, és a fejébe veszi, hogy megkeresi a zárat, amibe beleillik.

* * *

Élni vagy halni / The Number One Girl - 2005 (csak a vidéki mozikban)

Rendező: Luc Campeau

Főszereplők: Tonny Schiena, Vinnie Jones, Lisa McAllister

Miről szól? Joey akciósztár, aki a régi barátja, Dragos által szervezett szépségversenyen zsűritag. Joey rámozdul az elsőszámú lányra a versenyben, ami Dragosnak finoman szólva nem tetszik.