Amikor 2010 augusztusában, a Ragadozók premierje alkalmából Antal Nimróddal beszélgettünk, két filmtervét is emlegette: a Paraffin című thrillert és egy másik, szarvasgombászokról szóló filmet. Azóta elég nagy volt a csend a rendező körül, de tavaly év végén a Quiet Earth nevű filmes blog azt adta hírül, hogy egy Repossession of Max the Companion Robot című sci-fit rendez legközelebb, ami egy olyan jövőben játszódik, amikor az emberek háziállatok helyett robotokat tartanak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Antal Nimród

Most viszont kiderült, hogy Antalnak egy egészen más projektje állt össze: a Recorder zenei blog számolt be róla, hogy egy 3D-s Metallica-koncertfilmet rendez. A koncertfilm ténye annyiban nem meglepő, hogy Antal rengeteg jobbnál jobb videoklipet csinált már (pl. a Quimbynek és Sub Bass Monsternek), és köztudott, hogy fontos számára a zene. A blog idézi Antalt: "A Metallica mindig is óriási része volt az életemnek, és hihetetlen lehetőség, ha az ember a hőseivel dolgozhat együtt. Igába fogjuk a Metallica-koncertek hatalmas erejét és energiáját, narratívát fecskendezünk bele, és 3D-ben visszük filmre, hogy megemeljük az élményt".

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=snVtVTVf2VsB0ybp
Antal Nimród klipje a Quimby Hol volt, hol nem volt című számához

A koncertfilm tényét a Metallica hivatalos honlapján is megerősítették, ahol Lars Ulrich, az együttes dobosa azt írja, hogy a Kontroll óta rajongója Antal munkásságának, és teljesen magával ragadta őt is a rendező lelkesedése a közös projekt iránt. Az M3D munkacímű film producere Charlotte Huggins lesz, aki már számos 3D-s filmen dolgozott, többek közt producere volt a mozikban most futó Utazás a rejtélyes szigetre című 3D-s kalandfilmnek is.