Trollkodás és lázadás a Titanicon

2012.04.06. 11:18

Kihirdették az április 13-án kezdődő Titanic filmfesztivál programját. A rövidfilmeket is beleszámítva 63 filmet mutatnak be a 21-éig tartó fesztiválon. A premierek közt lesz a 17 lány című, megtörtént eset alapján készült francia film, ami egy csapat tizenéves iskolás lányról szól, akik elhatározzák, hogy mindannyian egyszerre teherbe esnek. Bemutatják az Itt vagyok című rövidfilmjével nagy sikert aratott Szimler Bálint Kodály Method című 42 perces új munkáját, ami rövid videókból áll "magyar és nemzetközi előadók, illetve zenekarok élő fellépéseiről egy meghatározó vizuális ötlet mentén. Nem hagyományos értelemben vett videoklipekről van szó, mivel a hang és a kép ugyanabban a pillanatban születik meg egy erős esztétikai koncepcióval összhangban".

Forrás: outnow
17 lány

Mathieu Kassovitz a rosszemlékű Babylon A. D. után visszatért a francia filmhez. Lázadás című drámája az új-kaledóniai Ouvéában a 80-as évek végén lezajlott felkelés történetét dolgozza fel, melynek során a kanuk lázadók túszul ejtettek harminc csendőrt. A legnagyobb sztárokat Paul Weitz Mocsokváros utcáin című filmje vonultatja fel: Robert De Niro egy öntörvényű, alkoholista férfit alakít, aki hosszú évek óta nem találkozott a fiával (Paul Dano), azonban egy este betoppan a hajléktalanszállóra, ahol a fiú dolgozik.

 

Akinek bejött a dél-koreai Na Hong-jin Az üldöző című, szintén a Titanicon debütált filmje, az most megnézheti a rendező új, A Sárga-tenger című thrillerét, amiben egy taxisofőr bonyolódik gyilkossági ügybe. A hagyományoknak megfelelően ismét lesz [origo] filmklubos vetítés is a fesztiválon: A trollvadász című norvég horrorkomédiát vetítjük, amiben kiderül, hogy a vidéken garázdálkodó medvék valójában trollok.

A 19. Titanic filmfesztivál teljes programját itt találod.