Vágólapra másolva!
A Bosszúállók londoni sajtótájékoztatóján és premierjén kiderült, hogy Batman erotikus vágyakat ébreszt Robert Downey Jr.-ban, hogy Scarlett Johansson szereti combjai közé kapni az ellenfeleit, de nem szívesen beszél a fogyókúrázásról, hogy Hulkot megbántották a kíméletlen rajongók, és hogy a nyomi Loki az életben igazi szuperhős. Helyszíni tudósítás.
Vágólapra másolva!

Amikor Tom Hiddleston, Jeremy Renner, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo és Chris Hemsworth libasorban bevonul az elegáns londoni Claridge's hotelben tartott sajtótájékoztatóra, hirtelen ráeszmélek, hogy a Bosszúállók igazából csajfilm: ennyi elképesztően jóképű, szívdöglesztő pasit együtt az Ocean's Eleven-filmek óta nem láttunk a vásznon. Hiddleston az igazi meglepetés, a nyomoronc Loki az életben egy sudár dalia, akiből csak úgy süt a természetes sárm.

Forrás: AFP
Tom HiddlestonJeremy Renner

Az egyszerű meggypiros pulcsit viselő, pici Scarlett Johansson szinte el is tűnik a csodaférfiak közt, de csak, amíg búgó hangján meg nem szólal. És itt van még az Így jártam anyátokkal Robinjaként ismert Cobie Smulders, aki Nick Fury első emberét alakítja, a Coulson ügynököt játszó Clark Gregg, valamint két producer, Kevin Feige és Jeremy Latcham is. A moderátor figyelmeztet bennünket, hogy aki fényképezni vagy filmezni mer, azt kedvesen mosolyogva fogják kidobni a teremből, úgyhogy csak az üres pódiumot kapom le még a sztárok érkezése előtt.

Egy újságírónő rögtön kettőt kérdez: mit tanult Downey Jr. Tony Stark megformálásából és Scarlettnek kellett-e valamilyen spéci diétát követnie, hogy formába hozza magát a Fekete Özvegy szerepéhez? Az extravagáns kockás zakóban feszítő Downey Jr. szerint "ha valamit tanultam, hát azt, hogy az embereket sokkal jobban érdekli a válasz a Scarlettnek címzett második kérdésedre." Scarlett méltatlankodik: "pont arra gondoltam, hogy miért van az, hogy te kapod az igazán érdekes, egzisztencialista kérdést, én meg a nyúlkajás kérdést?", aztán bevallja, hogy természetesen figyelnie kellett az étrendjére, és "sok zöld dolgot kellett ennem".

Forrás: AFP
Scarlett Johansson a Bosszúállók londoni premierjén csütörtök este

Amikor az összes szereplőnek válaszolnia kell arra, hogy melyik a figurájuk kedvenc szuperképessége vagy trükkje harc közben, Scarlett a Fekete Özvegy combközékapós figuráját választja, de Downey Jr. közbekotyog: "az az ÉN kedvencem!". Downey a sajátjai közül azt szereti a legjobban, hogy ki tud esni magas épületekből anélkül, hogy bármi baja esne. Jeremy Renner furcsán tekergeti a nyakát az egész sajtótájékoztató alatt, amikor végre tőle is kérdeznek valamit, bevallja, hogy fogalma sincs, miről van szó, annyira kikészült az időeltolódástól.

Az Eric Bana és Edward Norton nyomdokaiba lépő Mark Ruffalo elárulja, hogy miután megkapta Hulk szerepét, megnézte a neten, hogy mit szólnak hozzá a rajongók, de "ezt a hibát soha többé nem követem el". Hozzáteszi, hogy vicces, amikor arról kérdezik, hogy miért vállalta el a szerepet, mert "legtöbbször nem mi válogatunk, hanem vagy felajánlják a szerepet vagy nem". Annak kifejezetten örül, hogy ő az első színész, aki a motion capture-technika révén nemcsak Bruce Bannert, hanem Hulkot is maga játszhatta el, ugyanakkor nem volt annyira szórakoztató számára az "előnytelen testrészeket felnagyító, az előnyöseket kicsinyítő" kezeslábasban, magányosan töltött, hosszú motion capture-folyamat.

Forrás: AFP
Robert Downey Jr.Mark Ruffalo

A film esti premierjét a nyugat-londoni Westfield bevásárlóközpontban tartják, ami kicsit kiesik a bemutatóknak általában otthont adó Leicester Square-i Odeonhoz képest, viszont állítólag ezek egész Anglia legmodernebb vetítőtermei, és itt egyszerre tíz teremben tudják adni a filmet. A rajongók szép számban megjelentek, és lelkesek, sokan beöltöztek kedvenc szuperhősüknek. Úgy látom, Hulk és Thor a legnépszerűbb, de akadnak Vasemberek és Amerika kapitányok is. A na'vi-kékre festett lányt viszont nem tudom értelmezni ebben a közegben. Vannak, akik úgy próbálnak kapcsolatot teremteni a sztárokkal, hogy a tenyerükre üzenetet írnak, és a kamerának mutogatják, egy lány például mindkét tenyerére akkurátusan felvéste, hogy "Thor, vegyél feleségül!". A legaranyosabb egy szemüveges girnyó srác, aki "Scarlett, facér vagyok"-feliratot pingált a kezére.

Fotó: Bujdosó Bori
A premier helyszíne a londoni Westfield bevásárlóközpont

A főszereplők egyenként jönnek ki a színpadra egy Avengerses ajtó mögül, beszélnek pár szót a ceremóniamesterrel, körbejárják a vörös szőnyeget, és kiosztanak ezer autogramot, aztán megint jelenésük van a színpadon. A procedúra mintegy másfél óráig tart. Szokás szerint a laza Downey Jr. viszi el a show-t, aki Tony Starkos rocksztárattitűddel, magasba lendített karokkal lép a színpadra, majd visszaváltozik saját magává: "jó sokan vagytok, de hülyén is éreznénk magunkat, ha nem lenne itt senki rajtunk kívül, úgyhogy köszi, hogy eljöttetek".

Forrás: AFP
Cobie SmuldersElsa Pataky és Chris Hemsworth

Amikor Jonathan Ross műsorvezető szembesíti Downeyt azzal, hogy nem ő a legjóképűbb a filmben, hanem a két Chris (Hemsworth és Evans), elárul egy szakmai titkot: "Az a lényeg, hogy az ember a lehető legközelebb álljon a kamerához, hogy ne tűnjön olyan kicsinek". Azon a kérdésen viszont majdnem berág, hogy ha Batman és Vasember összecsapna, ki nyerne, aztán mégis válaszol: "Szétverném Bruce Wayne-t. Aztán magamra ölteném a Vasember-szerkót, és megkefélném". Scarlettnek is van mondanivalója a saját kosztümjéről: azt állítja, a forgatás után hazavitte a szexis fekete szerelést, "de csak akkor veszem fel, ha rossz kedvem van, és fel akarom vidítani magam".