Az Alkonyat-filmek Bellájaként ismert Kristen Stewart topless-jeleneteket forgatott a legendás Kerouac-regényből készült Úton című filmhez. Rebecca Yeldham, az Úton egyik producere a Hollywood Reporternek elárulta, hogy a huszonkét éves színésznő szigorú biztonsági intézkedések közepette forgatta a félmeztelen jeleneteket Sam Riley-val (ő játssza a filmben Sal Paradise-t), hogy még véletlenül se férkőzzenek a közelébe paparazzik vagy rajongók. Állítólag a pikáns jelenetek felvételekor Riley sokkal jobban izgult, mint Stewart. "Meglepően könnyű volt megcsinálni. Nem éreztem magam meztelennek" - nyilatkozta a színésznő.

Forrás: Budapest Film
Kristen Stewart az Úton című filmben

És a fent említett jelenet még csak nem is a legbevállalósabb a filmben, mert a történet egy másik pontján Stewart egyszerre két férfival bújik ágyba (az egyik ismét Riley, a másik pedig a Dean Moriarty-t alakító Garrett Hedlund). "Őrület volt újranézni magamat. Csak arra tudtam gondolni közben, hogy 'Ez meg kicsoda?'" - mondta a színésznő ezzel a jelenettel kapcsolatban az MTV riporterének.

Stewart eddig a 2010-es Mallory szerint a világ-ban (kritikánk) mutatta a legtöbbet magából a vásznon, de az sem volt túl sok, noha abban a filmben sztriptíztáncosnőt játszott. Hogy Stewart meztelen jelenetei benne is maradnak-e az Úton végső verziójában, május 23-án fog kiderülni a cannes-i filmfesztiválon, akkor lesz ugyanis a film világpremierje.

Forrás: UIP Dunafilm
Kristen Stewart a The Runaways - A rocker csajok című filmben

Érdekes lesz megfigyelni, Stewart hogyan folytatja majd a karrierjét az Alkonyat-filmek után, mert ne felejtsük el, hogy ő a tinivámpír-széria előtt (és alatt) is jó ízléssel választott projekteket, számos izgalmas filmben nyújtott értékelhető alakítást. Elég csak a The Runaways - A rocker csajok-ra (kritikánk), az Adventureland című komédiára (kritikánk), vagy az Út a vadonba mellékszerepére gondolni. Az mindenesetre látszik, hogy mozisztársággal járó elszigelteltség halálosan idegesíti, az Elle magazinnak adott friss interjúban például így fogalmazott: "A rossz élményekből annyit tanulhat az ember. Unalmasnak érzem magam. Számomra miért olyan könnyű minden? Alig várom, hogy valami őrültség történjen velem. Valami életszerű. Azt akarom, hogy végre átbasszon valaki!"