Május 31. különös nap lesz a magyar mozikban, ugyanis egyszerre mutatják be az Alkonyat-sorozat két sztárjának, Robert Pattinsonnak és Kristen Stewartnak egy-egy új filmjét. Kettőjük közül Pattinson vált nagyobbat: a Manhattan utcáin játszódó, érzelemmentes szexben és bizarr erőszakban tobzódó Cosmopolis nagy eséllyel köszönőviszonyban sem lesz a tinivámpír-szériában bemutatott kisvárosi enyelgéssel.

Forrás: Budapest Film
Robert Pattinson | Cosmopolis Kristen Stewart | Hófehér és a vadász

Stewart marad a fantázia világánál, Hófehérkét játszik egy újszerű feldolgozásban, amely a szereposztáson kívül (Charlize Theron mint gonosz mostoha!) a rendező személye miatt lehet izgalmas. Az elsőfilmes Rupert Sanders rendelkezik az egyik legszikárabb IMDb-oldallal a világon, csak egyetlen cím árválkodik ott, a szóban forgó Hófehér és a vadász. Ám ha rákattintunk a hivatalos honlapjára, kiderül, hogy számos ütős reklámfilmet rendezett már, valamint a döbbenetesen beteg Black Hole című rövidfilm is az ő nevéhez fűződik. Ez utóbbi egy kultikus képregény alapján készült, amelynek megfilmesítésével David Fincher is kacérkodott egy időben, azonban látva Sanders verzióját, megkockáztatom az istenkáromlással felérő kijelentést: ennél jobban Fincher sem tudta volna megcsinálni. De mindenki döntse el magának, itt a teljes film.


Ha Sanders megfelelő mértékű kreatív szabadságot kapott a stúdiótól, nagyon érdekes dolog is kisülhet a Hófehér és a vadász-ból. Mindenesetre most kijött egy másfélperces jelenet a filmből, amiből ugyan még nem süt a zsenialitás, de cikinek sem nevezhető.