A Torpedó nevű társasjáték alapján készült, 209 millió dolláros költségvetésű Csatahajó szánalmas 25,3 millió dollárt hozott az első amerikai hétvégéjén, ami azt mutatja, hogy a tengerentúlon nem hozta lázba a nézőket a földről a vízre átültetett Transformers-szerű zúzás. Az év elején még Hollywood új akciósztárjaként emlegetett Taylor Kitsch ázsiója ismét nagyot esett: a John Carter után ez idén már a második filmje, amely csúnyán elhasalt az amerikai mozipénztáraknál. A Csatahajó-t gyártó Universal stúdió fejesei annyira talán nem zuhannak meg az eredmények láttán, tekintve hogy a szuperprodukciót több tucat egyéb országban már hetekkel ezelőtt bemutatták, és a nemzetközi piacon eddig több mint 215 millió dollárt szedett össze.

Forrás: UIP-Duna Film
Taylor Kitsch a Csatahajó című filmben


A diktátor című vígjáték forgalmazói azonban biztos, hogy nem locsolják ma egymásra a pezsgőt az irodában: Sacha Baron Cohen legújabb agymenése gyengén teljesített a hétvégén a maga 17,4 millió dolláros bevételével. Ez az eredmény 13 millióval marad el a 2009-es Brüno nyitóhétvégéjéhez képest, és még a hat évvel ezelőtti Borat szintjét (26,5 millió) sem tudta tudta megütni.

Harmadik hétvégéjén még mindig 55 millió dolláros bevételt volt képes produkálni a Bosszúállók - ez körülbelül fedezi is Robert Downey Jr. gázsiját. Tim Burton és Johnny Depp újabb közös munkája, az Éjsötét árnyék már a nyitóhétvégén se mozgatta meg a közönséget, és azóta sem kapkodják rá a jegyeket: második hétvégéjén 12,8 milliót hozott.

Forrás: InterCom
Johnny Depp az Éjsötét árnyék című filmben

A kismamáknak és kispapáknak szóló terhességi tanácsadó-könyvből készült film, a Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap szintén hétvégi premier volt az USA-ban. A gömbölyödő hasú Cameron Diazt és Jennifer Lopezt is felvonultató film mindössze 10,5 millió dollárral nyitott.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Bosszúállók ($55/$457)
2. Csatahajó ($25,3/25,3)
3. A diktátor ($17,4/$24)
4. Éjsötét árnyék ($12,8/$51)
5. Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap ($10,5/$10,5)
6. Keleti nyugalom - Marigold Hotel ($3,2/$8)
7. Az éhezők viadala ($3/$392)
8. Think Like a Man ($2,7/$86)
9. Szerencsecsillag ($1,8/$57)
10. Kalózok - A kétballábas banda ($1,5/$25)