Cikksorozatunkban sorra vesszük a VHS-korszak legendás filmes pucérkodásait, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében.

#2 - Shannon Tweed (Bűnhődjenek az ártatlanok)

Shannon Tweed. A huszonéveseknek talán semmit nem mond ez a név, de a kilencvenes években sűrűn videotékába járó mai harmincasok biztosan azonnal rávágják, igen, ő a B-filmek királynője, és ahogy test is bevillan a névhez, Al Pacinót idézik: Hoo-ah!

Forrás: Playboy

Shannon nem tartozott azon tehetségek közé, akik a másod-, illetve harmadosztályból feljebb tudtak lépni, - mondjuk ki, csapnivaló színésznő -, de valószínűleg ezt senki nem kéri rajta számon, cserébe mindazért a rengeteg jó szolgálatért, amit férfiak millióinak tett. Amikor videotékás voltam, sokszor előfordult, hogy a notórius pornófüggők, ha a héten éppen nem jött új darab, nagyduzzogva elvittek egy Shannon Tweedet. Szinte mindegy volt, melyiket. Abban az évtizedben kijött vele vagy húsz ugyanarra a kaptafára készült darab. Ezerszer látott panelekből rosszul összetákolt ócska vackok, de ugyan kit érdekelt a sztorik logikátlansága vagy az amatőr színészi játék? Csak azt vártuk, hogy Shannon bemenjen egy szobába az egyik szereplővel - férfi vagy nő, teljesen mindegy -, és dobja le a textilt. És a műfaj működési elve szerint ez nagyjából negyedóránként meg is történt.

Karrierje és élete mondhatni egyhangúságban telt. 1982-ben az év Playmate-je volt, szerepelt néhány tévésorozatban, egy évvel később összejött Gene Simmonsszal a KISS-ből, akivel máig, harmic éve együtt élnek. És mindeközben hamar az erotikus thrillerek királynője lett, sportnyelven szólva megszorítani sem nagyon tudták. Rajongótáborának tagjai talán egyetértenek abban, hogy filmjei azért népszerűek, mert olyan szituációkkal operálnak, amelyek mindannyiunk fantáziájában előfordulnak - és legyünk őszinték: a legtöbbjük ott is marad örökre. Ha egy magányos éjjelen elkapjuk valamelyik Shannon Tweed-filmet egy kábelcsatornán, szembesülhetünk egy-egy régóta dédelgetett álmunkkal, és azt sem éljük meg tragédiaként, ha belealszunk a végébe.

Forrás: Playboy

Saját sikerének miértjére pedig pofonegyszerű a válasz: csak rá kell nézni. Klasszikus "dugj meg, vagy én duglak meg"-arctípus, szőke haj, még az agyonéheztetett modellek kora előtti időket képviselő tökéletes alak, és azok a legendás mellek! Mai gyanúm szerint Shannonnak szilikonosak voltak, de ez a kérdés valahogy akkor fel sem merült bennünk, kész ténynek vettük, hogy a természet képes ilyen tökéletesen ívelt és feszesen csüngő formákat alkotni. Bár még most, 55 évesen is egy igazán szexi MILF, a kilencvenes években volt a csúcson. Futószalagon gyártották vele az egyforma filmeket, de közülük szinte lehetetlen kiemelni a legemlékezetesebb meztelenkedését, elvégre egy olyan zsáner legjelesebb képviselőjéről beszélünk, akinek kis túlzással többet kellett ruha nélkül lennie, mint felöltözve.

Forrás: Mokép
Shannon Tweed a Bűnhődjenek az ártatlanok című filmben

Körülbelül 1997-ben jelent meg videón a Bűnhődjenek az ártatlanok (Scorned, 1994), nekem az volt az első, amit láttam tőle (és utána természetesen azonnal feltúrtam a téka alsó polcait a többiért), így ezt nyugodt szívvel nevezhetem emlékezetesnek. A sztori szerint Shannon férje egy nagyvállalat alkalmazottja, aki öngyilkos lesz, miután nem őt veszik be társnak. A fejesek Andrew Stevenst nevezik ki helyette, erre Shannon kiterveli, hogy magántanítónak adja ki magát Stevens gimis fia mellé (akinek ki más volt a magyar hangja, mint a nagy rózsaszín sajt-kedvelő Tóth Barnabás), beköltözik a vendégházba, majd tönkreteszi a családot.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=EIwlagYSeBXYpPEE
Shannon Tweed a Bűnhődjenek az ártatlanok című film emlékezetes jelenetében

Az emlékezetes rész akkor jön, miután a srác meglesi Shannont maszturbálás közben. Shannon bemegy a gyerek szobájába, és így indít: "Rossz voltál, meg kell, hogy büntesselek!", majd gyorsan megbocsát, és bedobja, amitől annyi idősen először az ember lába, aztán az egész teste lágy zselévé alakul át, és szétfolyik a padlón: "Amit csak tudok, megtanítok neked." A tanárnő tartja is a szavát, és ketten együtt előadják az "elveszíteni a szüzességemet a húsz évvel idősebb magántanárnőmmel" című fantáziánkat. 15-17 évesen van-e annál alapvetőbb vágy, mint hogy egy harmincas bombázó tanítgassa az embert? Ki ne akart volna sulis korában szexi magántanárt, ráadásul egy "idősebb nőt"? Aki nemrég lépett ki a Playboy-ból. Én igen. Léteznek ilyenek? Nem hiszem. Ezért készülnek ilyen filmek. És ezúttal dicsérjük meg a forgalmazó emberét, aki a magyar címet adta: zseniálisan metaforikus.

Korábban: Phoebe Cates (Változó világ)