Angelina Jolie megnézett egy magyar filmet

2012.07.09. 15:31

Nagypál Orsi Roundabout (Körforgalom) című új rövidfilmjét a hétvégén mutatták be a szarajevói filmfesztivál Sarajevo City of Film elnevezésű programjában. A bemutatón meglepetésvendégként felbukkant Angelina Jolie is, aki azért látogatott a fesztiválra, mert Szarajevó díszpolgárává avatták a balkáni háború idején játszódó A vér és méz földje című filmjéért. Nagypál Orsi arról számolt be nekünk, hogy Jolie nagyon mosolygott, illetve nevetett a poénokon a film nézése közben. A Roundabout egy 18 perces komédia, ami egy bosnyák gyári munkásról szól, aki beleszeret a GPS-e női hangjába.

Fotó: Deák Dániel (Daazo)
Angelina Jolie és Nagypál Orsi (háttal) beszélget Szarajevóban | Fotó: Deák Dániel (Daazo)

A vetítés után Jolie személyesen gratulált Nagypál Orsinak, és megkérdezte tőle, hogy ez volt-e az első alkalom, hogy hallotta a közönség reakcióját a filmjére (ez volt), és elmesélte neki, hogy nagyon élvezte A vér és méz földje magyarországi forgatását. Azt is mondta, hogy a World War Z pótforgatása miatt valószínűleg visszajön még Magyarországra Brad Pitt-tel. A fesztivál keretében megrendezett talent campus résztvevőit pedig felszólította, hogy ha vannak jó forgatókönyveik, küldjék el neki, mert három hónap múlva befejezi, amin most dolgozik (a Maleficent című mesefilmet), és mostanában nem kapott jó ajánlatokat, viszont szívesen szerepelne európai filmben.

Forrás: AFP
Angelina Jolie a Roundabout vetítésén Szarajevóban

A Sarajevo City of Film program keretében minden évben néhány fiatal filmes kap lehetőséget, hogy rövidfilmet forgasson a városban, amiket aztán a szarajevói filmfesztiválon mutatnak be. Tavaly Ujj Mészáros Károly Aléna utazása és Béres Dániel Waiting című rövidfilmjét is bemutatták a rendezvényen.

Olvasnivaló: Interjú Nagypál Orsival a World of Shorts szarajevói különszámában
Néznivaló:Nagypál Orsi Paktum című filmje a rúdtáncos Péterfy Borival