Pénteken holtan találták hollywoodi lakásában Sage Stallonét, Sylvester Stallone legidősebb gyermekét - írta a Hollywood Reporter. A TMZ információi szerint a halál oka gyógyszer-túladagolás volt. Sage 1976-ban született, az édesanyja Stallone első felesége, Sasha Czack fotóművész.

Forrás: AFP
Sylvester Stallone és Sage Stallone az 1990-es Rocky V. című filmben

Sage Stallone 14 éves korában, a Rocky ötödik részében mutatkozott be színészként (a főhős fiát alakította), majd hat évvel később megint együtt játszott édesapjával a Daylight - Alagút a halálba című akciófilmben. Később is vállalt színészi munkákat, utoljára Vincent Gallo két alkotásában szerepelt: a The Agent című rövidfilmben és a Promises Written in Water (kritikánk) című nagyjátékfilmben (mindkettőt a 2010-es velencei filmfesztiválon mutatták be).

Főállásban a minőségi horror- és exploitation filmek felújításával és forgalmazásával foglalkozó Grindhouse Releasing nevű cég munkatársa és társtulajdonosa volt, az ő logójukat használta például Tarantino is a Kill Bill és a Grindhouse főcíme előtt. Munkája során sok időt töltött Olaszországban, ahol jó barátságba került a három leghíresebb olasz horrorfilmrendezővel, Lucio Fulcival, Dario Argentóval és Mario Bavával. Több filmjüket is Sage Stallonéék cége jelentette meg DVD-n Amerikában.

Forrás: AFP
Sage Stallone és nagybátyja, Frank Stallone a Rocky Balboa premierjén 2006-ban

A horrorfilmeket még gyerekkorában szerette meg. "Apám soha nem volt otthon, amikor kicsi voltam, így senki nem tiltotta meg, hogy megnézzem például Fulci legendás Zombi című filmjét" - mesélte Sage Stallone egy interjúban. "Csak elhozattam a házvezetőnővel a tékából."

Sage Stallone az utóbbi hónapokban első nagyjátékfilmes rendezését készítette elő, ami természetesen horror lett volna (2006-ban már rendezett egy Vic című rövidfilmet). "Orvosi témájú horrorfilmet tervezek, amelyben hangsúlyos lesz a politikai vonal" - nyilatkozta februárban a Fangoria magazin riporterének. "Nem fogok finomkodni. Majd meglátjuk, mit szól hozzá a korhatárbizottság."

Sylvester Stallonét mélységesen megrázta a fia halála. "Sage nagyon tehetséges, csodálatos fiatalember volt. Örökké érezni fogom a hiányát" - közölte a 65 éves akciósztár a sajtósán keresztül.