Most minden filmrajongó szíve vérezni fog, akinek - hozzánk hasonlóan - kissé túl messze van Toronto. Bejelentették ugyanis a szeptember 6-án kezdődő torontói filmfesztivál programjának nagy részét, és ha azt mondjuk a felhozatalra, hogy elképesztően jó, akkor eléggé óvatosan fejeztük ki magunkat.

Forrás: TIFF
Ben Affleck és Rachel McAdams a To The Wonder című filmben

A fesztivál nyitófilmje Ryan Johnson Looper-je lesz, amiben Joseph Gordon-Levitt próbálja megölni jövőbeli saját magát, akit Bruce Willis alakít. A világpremierek közt olyan filmek szerepelnek még, mint Ben Affleck Argó-ja a 70-es évek végi iráni túszválságról, a Wachowski testvérek és Tom Tykwer közösen készített, teljesen őrültnek tűnő Cloud Atlas-a, David O. Russell Silver Linings Playbook-ja Bradley Cooperrel és Jennifer Lawrence-szel, a Blue Valentine-os Derek Cianfrance The Place Beyond the Pines-a ismét Ryan Goslinggal, valamint szintén Bradley Cooperrel, Roger Michell Hyde Park on Hudson-ja Bill Murray-vel, Mike Newell Szép remények-adaptációja, a Bosszúállók rendezőjének, Joss Whedonnak a Sok hűhó semmiért-adaptációja, Az osztály rendezőjének Laurent Cantet-nak a Foxfire című új filmje, valamint az új Sally Potter (Ginger and Rosa), az új Neil Jordan (Byzantium), az új Francois Ozon (In the House), az új Costa-Gavras (Capital) az új Baltasar Kormákur (The Deep), és mindennek a tetejébe Noah Baumbach teljes titokban készült Frances Ha című filmje, amiről mindenki most hall először, és amiben egyébként a barátnője, az indie-üdvöske Greta Gerwig játssza a főszerepet.

http://www.youtube.com/v/IhGxs7cipDo?version=3&hl=hu_HU
Részlet Joe Wright Anna Karenina című filmjéből

Azok közt a filmek közt pedig, amiket bemutattak vagy be fognak mutatni még Toronto előtt (tehát nem világpremierek), olyanok szerepelnek, mint Terrence Malick Ben Affleck főszereplésével készült To The Wonder-je, Joe Wright Anna Kareniná-ja, Robert Redford The Company You Keep-je és Marco Bellocchio Dormant Beauty-ja. El lehet kezdeni gyűjteni a repülőjegyre.

A fesztivál összes eddig bejelentett filmjének listája itt található.