Az Us Weekly nevű amerikai bulvárlap címlapsztoriban tette közzé, hogy Kristen Stewart megcsalta Robert Pattinsont a Hófehér és a vadász (kritikánk) rendezőjével, Rupert Sandersszel. Ennek alátámasztására leközöltek pár homályos fotót, amelyeken állítólag Stewart enyeleg Sandersszel, az egyik képen pedig úgy tűnik, mintha a rendező a színésznő mellét csókolgatná (Kristen Stewart mellével kapcsolatos legutóbbi cikkünket itt találod).

Forrás: AFP
Kristen Stewart és Rupert Sanders a Hófehér és a vadász Los Angeles-i premierjén májusban

Normális esetben az ilyen sztorik úgy folytatódnak, hogy az érintett felek rövid közleményben tudatják, hogy az csak egy ártatlan puszi volt, vagy nem is ők szerepelnek a kérdéses fotókon, most azonban ez nem így történt. A 22 éves Stewart és 41 éves Sanders is kiadott egy-egy közleményt, amelyben őszintén elismerték a botlást. "Nagyon sajnálom, hogy ennyi fájdalmat és kínos pillanatot okoztam a hozzám közelálló embereknek és minden érintettnek" - fogalmazott a színésznő a People magazinnak eljuttatott szövegben. "Ezzel a pillanatnyi megbotlással kockáztattam a legfontosabb dolgot az életemben, azt a személyt, akit a legjobban szeretek és tisztelek, Robot. Szeretem őt, szeretem őt, annyira sajnálom."

Forrás: AFP
Kristen Stewart és Robert Pattinson két hétel ezelőtt a Comic-Conon

A közlemény szokatlanul kitárulkozó hangvétele már csak azért is meglepő, mert Stewart és Robert Pattinson eddig soha nem erősítették meg nyilvánosan, hogy romantikus párkapcsolatban lennének egymással, bár a sajtó ezt már évek óta tényként kezeli, és a velük dolgozó emberek is fenntartások nélkül utalnak rá (tette ezt például az [origo]-nak adott interjújában a Bel Ami című Pattinson-film magyarországi producere, Kemény Ildikó is).

Forrás: AFP
Robert Pattinson és Kristen Stewart két hétel ezelőtt a Comic-Conon

Sanders helyzete annyival problémásabb, hogy ő nős, valamint két kisgyermek édesapja, ennek megfelelően a közleményében is jóval kétségbeesettebb hangnemet üt meg: "Le vagyok sújtva amiatt, hogy ilyen fájdalmat okoztam a családomnak." - írta a rendező szintén a People-nek. "Nincs másom ebben a világban, mint a gyönyörű feleségem és a csodálatos gyermekeim. Teljes szívemből szeretem őket. Imádkozom azért, hogy túltegyük magunkat a történteken együtt."

Forrás: AFP
Liberty Ross és Rupert Sanders a Hófehér és a vadász Los Angeles-i premierjén májusban

Sanders felesége a 33 éves Liberty Ross egykori fotómodell (itt pózol Kate Moss-szal egy magazin címlapján), aki a botrány kirobbanása után nem sokkal egy áthallásos Marilyn Monroe-idézetet ("Néha a jó dolgok azért mennek tönkre, hogy még jobb dolgok jöhessenek létre") tweetelt ki, majd nem sokkal később törölte magát a Twitterről. A sors furcsa fintora, hogy a Hófehér és a Vadász-ban Ross játszotta Kristen Stewart jóságos édesanyját.


Az érintetteken kívül a botrány nagyon rosszul jött az Alkonyat-sorozatot gyártó stúdiónak is: november közepén mutatják be a tinivámpír-széria befejező részét, és még ha nem is szakít Stewart és Pattinson, mindenképpen feszült sajtókörútra lehet számítani, ahol az újságírók Bella és Edward románcának beteljesülése helyett ismételten megpróbálják majd magánéleti vonalra terelni a beszélgetést. Annyi mindenesetre már látszik, hogy az Alkonyat-rajongók meglehetősen zaklatottan fogadták Robert Pattinson felszarvazásának hírét, ahogy azt a fenti videóban is megtekinthetjük.