A Filmklub podcast első adásához a Tilos Rádió stúdiójában ültünk le egy őszinte és vidám interjúra Pálfi Györggyel, a Hukkle, a Taxidermia és a Final Cut rendezőjével, akivel arról az izgalmas kilenc napról beszélgettünk, amikor nyár elején a 15. sanghaji nemzetközi filmfesztiválon zsűrizett, többek között a Boogie Nights-ból és a Másnaposok-ból ismert Heather Grahammel. Meglepetésünkre kiderült, hogy nem is a nagyszemű amerikai filmcsillag, hanem egy másik zsűritag borzolta a kedélyeket sztárallűrjeivel a versenyfilmektől elpilledt filmesek találkozóin, valamint szó esett fergeteges cápás bulikról, kínai bölcsészlányokról, nyomasztó aranykalickáról.

Forrás: Shanghai Film Festival
Vonul a sanghaji zsűri: Pálfi György, Heather Graham, Jean-Jacques Annaud, Lee Bingbing, Rakhshan Banietemad, Zhang Yang és Terence Chang

Mit keresett Pálfi Sanghajban, ha eredetileg Tarr Béla volt a zsűribe meghívott magyar? Mennyire szabad az európai vendég, ha Sanghajban akar bóklászni? Hogyan lehetséges, hogy a Hét év Tibetben Kínából kitiltott rendezője volt a zsűrielnök? Ki volt a néma zsűritag? Miért nem örült a nyertes film rendezője a győzelemnek? Miért hangzott el háromszor is Dzsafar Panahi neve? Mikor láthatja a közönség végre Pálfi 450 másik filmből összevágott Final Cut-ját? És mi Jackie Chan valódi neve? Ha az utóbbi kérdésre nem is, de minden másra választ kaptunk.

A nyolcvanperces beszélgetést letöltheted MP3 formátumban, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A Filmklub podcast adásait az iTuneson is megtalálhatod.