A Filmklub podcast második adásának vendége Bánkuti Zsuzsi volt, aki tizenkét éven át ügyködött a Cirko-Gejzír mozi filmbeszerzőjeként, majd az idén a világ második legnagyobb nemzetközi művészfilm-forgalmazó cégénél, a Match Factorynél kezdett dolgozni. A Tilos Rádió stúdiójában a kezdetekről kérdeztük Zsuzsit, ő pedig mesélt arról, hogyan itták és cigizték át az estéket a Cirko pénztárában, és miért nem sikerült egy filmet sem megnéznie az első cannes-i útján. Mégis ő volt az, aki megvette a magyar nézők számára a Visszafordíthatatlan-t, Gaspar Noé gyönyörű és visszataszító filmjét, amelyben Monica Belluccit nagyon durván megerőszakolják.

Forrás: Bánkuti Zsuzsi
Bánkuti Zsuzsi

Megtudtuk, hogy a nézők teljesen elhülyültek, nem tudják kiejteni Caravaggio nevét, képtelenek megkülönböztetni egymástól az ázsiai színészeket, sőt még az argentin fociról is tanultunk valamit. De vajon mennyibe kerül egy Lars von Trier? Miért nem mutatnak be Magyarországon olyan csodás filmeket, mint a Weekend, a Miss Bala vagy a Killer Joe? Mivel is foglalkozik pontosan a Match Factory, amely Zsuzsi szerint a világ legkirályabb munkahelye? Mennyi ideig tart elolvasni egy bűnrossz forgatókönyvet? Adhat az ember jó tanácsokat Aki Kaurismäkinak? Szót ejtettünk az idióta magyar címadásokról, és majdnem robbantottunk egy bombahírt is. (Az angol focis film, amelyet a 24. perc körül emlegettünk, a Barátom, Eric volt.)

A Filmklub podcast adását megtalálhatod az iTuneson, letöltheted MP3 formátumban, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban.

Filmklub podcast - #2 Bánkuti Zsuzsi by ferencv