Meghalt a Halálsoron Oscarra jelölt színésze

2012.09.04. 7:53

54 éves korában elhunyt a Halálsoron című filmért Oscarra jelölt Michael Clarke Duncan. A hatalmas termetű, korábban testőrként dolgozó színész még júliusban kapott szívrohamot, amiből nem épült fel. Halálát a menyasszonya jelentette be.

Forrás: AFP/Lucy Nicholson

A közel két méter magas Duncan pályája kezdetén filmsztárok (köztük Will Smith) és hiphop-sztárok testőreként dolgozott, de Notorious B.I.G. halála után felhagyott ezzel a szakmával. Első kisebb szerepeiben még testőrt alakított, majd megkapta az Armageddon című Michael Bay-film egyik mellékszerepét.

A forgatáson barátkozott össze Bruce Willisszel, akivel aztán a Bajnokok reggelije és a Bérgyilkos a szomszédom című filmben is együtt szerepelt. Willis ajánlotta be Duncant a Stephen King regénye alapján készült, Frank Darabont által rendezett Halálsoron-ba. A paranormális képességekkel rendelkező halálraítélt megformálásáért Duncant Oscar-díjra jelölték.

Duncan később játszott többek közt a Sin City-ben, a Daredevil-ben és a Taplógáz-ban. Szinkronszínészként is dolgozott, például a Kung Fu Pandá-ban.