Ez melyik filmből van? - Huzella Júlia

Vágólapra másolva!
Sorozatunkban fiatal magyar színészek adnak elő részleteket ismert filmekből. Neked az a feladatod, hogy kitaláld, melyik filmről van szó. A helyes választ beküldők között nyereményeket sorsolunk ki, és nem utolsósorban bemutatunk egy sor figyelemre méltó ifjú tehetséget is. A hetedik részben a színművészetin frissen végzett Huzella Júlia egy megcsalt asszony kétségbeesett monológját adja elő. Ismerős valahonnan?
Vágólapra másolva!

Tizenkét fiatal magyar színészt kértünk meg arra, hogy kameránk előtt adjon elő egy-egy monológot egy-egy filmből, mintha színivizsgán vagy szereplőválogatáson lenne. A megfejtést - vagyis hogy eredetileg melyik filmben volt hallható a cikkünkben szereplő monológ - a következő rész megjelenéséig várjuk (a játék részletei és a múlt heti feladvány megfejtése a cikk alján találhatók).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IH9kYDwWjTjcCc6W


Célunk nemcsak az, hogy játékra hívjunk minden filmőrültet, hanem az is, hogy bemutassunk figyelemreméltó, már végzett vagy még tanonc színészeket, akiknek tömegével készülő magyar film híján nincs lehetőségük a széles plénum előtt való bemutatkozásra. Részben ezt szeretnénk pótolni sorozatunkkal, ezért minden cikkünkben tíz kérdést is felteszünk annak a színésznek, aki vállalkozott rá, hogy a játék feladványát eljátssza.

Miket csináltál eddig?

Ötödik próbálkozásra vettek fel a főiskolára, előtte négy évig stúdióztam. Máté Gábor osztályába jártam, idén végeztem. Az elmúlt két évben több helyen is voltam színházi gyakorlaton: a Katonában, a Tünet Együttesnél, a TÁP Színházban, a Gólem Színházban, Győrben, és legutoljára a Koma társulattal dolgoztam együtt. Most egy kis szünettel fogom kezdeni a pályámat, mert babát várok októberre. Filmes tapasztalataim közül Reisz Gábor Valakinek a valamije című vizsgafilmjét említeném, és tavaly nyáron forgattam Mátyássy Áronnal az Átok című tévésorozatban, amiben én voltam az intrikus főnővér.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen dolgoznál együtt!

Gothár Péter, Mundruczó Kornél és Hajdu Szabolcs.

Melyik filmet láttad a legtöbbször életedben?

Az egyik biztos a nagy gyerekkori kedvenc, A muzsika hangja, de a Brian életé-t és a Picasso kalandjai-t is több milliószor láttam.

Melyik filmen sírtál utoljára?

A legszebb dolog című francia filmen az elejétől a végéig sírtam. De az a téma ugye most speciális nekem. Mostanában sokat vagyok otthon, behozom az utóbbi évek lemaradását, ami a sorozatokat illeti: Grace kliniká-t, Így jártam anyátokkal-t és Született feleségek-et nézek. A Grace klinika majdnem minden részének a végén elsírom magam. Bár most tényleg nem mérvadó, hogy miken sírok, mert nemrég a Lambadá-n is elbőgtem magam.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Nevezz meg egy jelenleg élő zsenit!

Jean-Pierre Jeunet-t mondanám hirtelen, de lehet, hogy aztán majd megbánom. Őt mindenesetre nagyon különlegesnek tartom, és minden tetszett, amit eddig láttam tőle.

Kibe szerettél bele legutóbb a filmvásznon?

Az Életrevalók című filmből a feka csávóba.

Anyukád szerint mit kéne csinálnod, ahelyett, amit csinálsz?

Nem szólt bele soha, nagyon támogató. Bár amikor a sikertelen felvételik egymást követték, nagyon kapacitáltak a szüleim, hogy menjek mégis inkább francia szakra.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Van B terved arra, hogy ha a színészi karrier nem jönne össze?

Egyelőre az éneklés az, amivel még vannak terveim, de ettől eltekintve nincs. Néha kívánom, hogy bárcsak lenne valami, ami a színháztól, előadóművészettől távol áll, amihez lehetne nyúlni, vagy ami nagyon érdekel. De eddig nem találkoztam ilyennel.

Mostanában mire vagy nagyon rákattanva?

A sorozatokon kívül? A skandináv krimikre, minden mennyiségben. Teljesen be tud szippantani a számomra ismeretlen környezet, ami a hátborzongató történetet még izgalmasabbá teszi.

Melyik filmre vagy most a leginkább kíváncsi, és miért?

A Csak a szél-t még nem láttam. Nagyon érdekel, hogy hogyan dolgozta fel ezt a témát, és hogy valóban olyan nyers-e, mint amilyennek mondják.

- - -

Ha felismered, hogy melyik filmből származik a fenti jelenet, írd meg szeptember 19. éjfélig a film címét a filmklub@origo.hu címre. A levél tárgya "Ez melyik filmből van? - Huzella Júlia" legyen.

A helyes megfejtést beküldők között megint egy Cowboyok és űrlények-es ébresztőórát sorsolunk ki, amiket a UIP Dunafilm ajánlott fel.

A játékban az [origo] Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a helyes választ és a nyertes nevét a sorozat következő részében olvashatod szeptember 20-án.

+ + +

Sorozatunk előző részében Rétfalvi Tamás a Becstelen brigantyk című 2009-es alkotás egyik jelenetét adta elő. A filmben ezt a monológot Christoph Waltz mondta Denis Ménochet-nek, a színész az alakításáért Oscar-díjat kapott. A szerencse Hársing Máté nevű kedves olvasónknak kedvezett, ő nyeri a Mission: Impossible 4-es kirakós játékot. Gratulálunk!

Nézd meg az eredeti jelenetet Christoph Waltz előadásában:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oGP8OtcVkU02fCxq