David O. Russell Silver Linings Playbook című filmje nyerte el a vasárnap zárult torontói filmfesztivál legfontosabb elismerését, a BlackBerry Közönségdíjat. A hét Oscar-díjra jelölt A harcos rendezőjének új alkotása egy mániás depressziós férfiről (Bradley Cooper) szól, aki hosszú kórházi tartózkodás után hazaköltözik a szüleihez, majd megismerkedik egy fiatal nővel (Jennifer Lawrence), aki a férje halálát próbálja feldolgozni. A torontói közönségdíjat korábban A király beszéde és a Gettómilliomos is elnyerte - mindkét alkotás később bezsebelte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is. A Silver Linings Playbook jövő januárban jön a magyar mozikba.

Forrás: [origo]
Silver Linings Playbook | Jennifer Lawrence és Bradley Cooper

A dokumentumfilmes közönségdíjat az Artifact című produkció nyerte el, amely Jared Leto és együttese, a Thirty Seconds to Mars This Is War című lemezének felvételéről szól, amely közben a zenekar jogi csatát folytat lemezkiadója ellen.

A Midnigh Madness szekció közönségdíját az Erőszakik-at is jegyző Martin McDonagh Seven Psychopaths című véres komédiája kapta, amelyben a forgatókönyvírót alakító Colin Farrell a haverjai révén belekeveredik a kutyarabló-bizniszbe. Ebben a programban mutatták be egyébként az Osvárt Andrea főszereplésével készült Aftershock című földrengéses horrorfilmet is.


Torontóban csak a kanadai filmek versengenek egymással szakmai zsűri előtt. Az idei mezőnyből Xavier Dolan Laurence Anyways című filmje lett a győztes. A legjobb kanadai első film díját pedig megosztva ítélték oda Brandon Cronenberg Antiviral és Jason Buxton Blackbird című alkotásának.